Μήνυμα συστράτευσης για να «γυρίσει σελίδα η χώρα» απηύθυνε ο Γ.Παπανδρέου


ΑΠΕ

Με τις λέξεις «πάμε μαζί, πάμε μπροστά» ο Γ.Παπανδρέου κάλεσε σε συστράτευση

Προσκλητήριο προς όλους τους Έλληνες για να «γυρίσει σελίδα η χώρα» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στο Πεδίον Αρεως. «Την Κυριακή κλείνουμε μια και καλή την πόρτα από το παρελθόν και ανοίγουμε την πόρτα στο μέλλον», τόνισε.

«Τώρα είναι η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης» είπε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τους αναποφάσιστους. «Να αφήσουμε πίσω μια και καλή όσα μας έφεραν στην παρακμή, στο περιθώριο, στην ατιμωρησία, στην ανομία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι για μια ακόμη φορά καλείται το ΠΑΣΟΚ να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και να την οδηγήσει μπροστά. Αναφέρθηκε στις δύο προηγούμενες φορές που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όπως έγινε τον Οκτώβριο του 1981 και τον Οκτώβριο του 1993. Αυτό, τόνισε, θα συμβεί και τον Οκτώβριο του 2009.

Η χώρα, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, χρειάζεται μια νέα ηγεσία, μια ηγεσία αξιών, που θα έχει τα χέρια της λυμένα από εξαρτήσεις, που δεν θα λησμονεί ποτέ ότι η εξουσία δίνεται από το λαό, χαράσσεται με το λαό και ασκείται για τον ίδιο το λαό και για κανέναν άλλο. Ενώ, τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν ζητεί ανοχή, αλλά συμμετοχή.

Περιγράφοντας το όραμά του, τόνισε ότι οραματίζεται μια Ελλάδα, στην οποία δεν θα χρειάζεται να είναι κανείς ούτε πλούσιος, ούτε δεμένος στα συμφέροντα και στην εξουσία για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, για να φροντίσει την οικογένειά του. Σε αυτή την Ελλάδα πιστεύω, υπογράμμισε, και πρόσθεσε ότι η Κυριακή είναι μια καθοριστική μέρα όχι για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά για το αν η πατρίδα θα κερδίσει την ελπίδα και την αλλαγή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ισχυρή αυτοδυναμία, τονίζοντας ότι μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή, καθώς η Ελλάδα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία, όπως αυτή που ζούμε σήμερα.

Ζήτησε να δοθεί η μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή με αισιοδοξία, αλλά χωρίς κανένα εφησυχασμό και τόνισε ότι η νίκη θα κερδηθεί στις κάλπες και μόνο εκεί.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε και στους αναποφάσιστους, τους οποίους κάλεσε να συστρατευτούν για να αλλάξουν όλοι μαζί, όπως είπε, τη χώρα, ενώ απευθύνθηκε και σε όσους ζητούν μια αποφασιστική κυβέρνηση με σοβαρότητα και βούληση για νοικοκύρεμα, από τους οποίους ζήτησε να συμβάλλουν για να γίνει μια νέα αρχή.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε ότι όποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα της χώρας μπορεί να λυθεί με το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων είναι βαθιά νυχτωμένος. Το πρόβλημα της χώρας, πρόσθεσε, είναι ότι σήμερα η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μια χώρα χωρίς προοπτική. Και απηύθυνε το ερώτημα αν υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να συμβιβάζεται σε όσα ζούμε σήμερα.

Ανέφερε, επίσης, ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο δημόσιος διάλογος σε όλη την προεκλογική περίοδο γίνεται με βάση το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι από εκείνους που κυβέρνησαν έξι ολόκληρα χρόνια δεν ακούσαμε τίποτα, λες και δεν κυβέρνησαν ποτέ. Απέναντι στις λύσεις που προτείνουμε εκείνοι απαντούν με ψέματα, με υπεκφυγές και με κατηγορίες και χρησιμοποιούν τη διεθνή κρίση ως πρόφαση. Προσπαθούν να επιβάλλουν την ηττοπάθεια, να σπείρουν τον φόβο και την ανασφάλεια, να χειραγωγήσουν τη δύναμη των Ελλήνων και να καταλαμβάνουν την εξουσία για να τη νέμονται προς όφελός τους και προς όφελος λίγων ευνοουμένων.

Απαντώντας στο ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση, πού θα βρει τα χρήματα, τόνισε ότι θα τα βρούμε εκεί που τα χάρισαν εκείνοι, εκεί που τα σπατάλησαν, εκεί που δεν τόλμησαν να τα αναζητήσουν και να τα βρουν.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έρχεται σήμερα να ζητήσει και πάλι την ψήφο των Ελλήνων για να κάνει τα ίδια και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής δεν ασχολήθηκε ποτέ με τα θεμελιώδη προβλήματα της κοινωνίας.

Στις 4 Οκτωβρίου, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, αλλάζουμε σελίδα και ψηφίζουμε για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, αναφέροντας μεταξύ των πρώτων τη διαφάνεια, την οποία, όπως τόνισε, η κυβέρνηση του θα επιβάλλει σε όλες ανεξαιρέτως τις συναλλαγές με το κράτος.

Απαντώντας, εξάλλου, σε όσους ρωτούν αν όσα αναφέρει μπορούν να γίνουν πράξη, τόνισε ότι προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ είπε «καθαρά λεφτά, καθαρό περιβάλλον, καθαρές κουβέντες». Αυτό το τηρήσαμε και είναι ο δικός μας λόγος τιμής. Έτσι, πρόσθεσε, ο κ. Παπανδρέου, δεσμεύομαι να κυβερνήσουμε. Και το ίδιο τόνισε δεσμεύομαι για την άμεση ανάταξη της οικονομίας της χώρας.

Θα δώσουμε μέσα στις εκατό πρώτες μέρες, πρόσθεσε, οξυγόνο στην οικονομία, στην καταπολέμηση της ακρίβειας και των άθλιων πρακτικών σε βάρος του πολίτη, τραβώντας κόκκινη γραμμή στην ασυδοσία των καρτέλ. Επίσης, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και θα δημιουργηθεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα ως εργαλείο αναδιανομής του εισοδήματος.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από όλους να ενώσουν τις δυνάμεις τους όχι απλώς για να κερδηθεί η μάχη της Κυριακής, αλλά για να αρχίσει η πορεία αλλαγής της Ελλάδας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s