Παπανδρέου: «Είστε μειοψηφία στην συνείδηση του Λαού…»!

Αξιοπρόσεκτη η παρουσία του Παπανδρέου στη Βουλή με αφορμή την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Έδειξε σημάδια ανάκαμψης, αυτοπεποίθησης, κι έχει σημασία αυτή η βελτιωμένη εικόνα του με την Μικρή αλλά «ικανοποιητική» στροφή των μέσων ενημέρωσης – και των κατά τεκμήριο «δημοκρατικών» εφημερίδων, αλλά και των τηλεοπτικών καναλιών. Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις. Ή αφήνουν χαλαρό το σχοινί θέρλοντας να τονίσουν στον Παπανδρέου ότι αυτοί ανεβάζουν και κατεβάζουν νούμερα ή πράγματι υπάρχει μια μεταστροφή διότι είδαν ότι η κυκλοφορία των εφημερίδων και η τηλεθέαση… πέφτουν! Ό,τι και να συμβαίνει, σημασία έχει ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δυο διαφορετικές όψεις του ιδίου νομίσματος. Υπάρχουν θεμελιώδεις διαφορές. Ιδού τι είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε το Κίνημα κατά της κυβέρνησης:

«Η πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, είναι μία πρόταση εθνικής ευθύνης, εκφράζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, αποτυπώνει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αισθάνονται αιχμάλωτοι μιας κυβέρνησης και μιας πολιτικής, που τους καταδικάζει και τους αδικεί. […] Αρνούμαστε να δεχθούμε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και διαδικασίες, που ακολουθείτε και μέσα στη Βουλή, και εκτός Βουλής. Ναι, θα καθυστερούμε και θα εμποδίζουμε κάθε νομοσχέδιο που προσπαθείτε να περάσετε από τη Βουλή χωρίς διάλογο, χωρίς προετοιμασία, χωρίς σεβασμό στην ελληνική κοινωνία. Δεν δεχόμαστε τον αυταρχισμό και την αλαζονεία σας. Το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να δεχτεί τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και διαδικασίες. Θα καθυστερεί και θα εμποδίζει κάθε νομοσχέδιο» που θα επιδιώκει η ΝΔ να περνάει από τη Βουλή, «χωρίς διάλογο, χωρίς σεβασμό στην ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας έκτρωμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπουλά την δημόσια περιουσία» με οσμή σκανδάλων και αναφερόμενος στον ΟΤΕ, κατέστησε σαφές ότι οι υποψήφιοι αγοραστές θα βρουν απέναντι τους τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Μπορεί σήμερα, η ισχνή πλειοψηφία σας να απορρίψει την πρόταση δυσπιστίας, αλλά στην συνείδηση του λαού έχει ήδη εγκριθεί με πλειοψηφία συντριπτική» είπε ο Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «η απάντηση θα δοθεί στις επόμενες εκλογές από μια πλειοψηφία αλλαγής και ανατροπής».

περισσότερα »

Η καλή εμφάνιση του Παπανδρέου, συνοδεύτηκε και από την επίσης καλή εμφάνιση των στελεχών του Κινήματος στη Βουλή αλλά και στα μέσα ενημέρωσης. Κι αυτό ας το θεωρήσω ως ένα σημαντικό βήμα για να ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο και να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήδη ο δημοσκοπικά «φουσκωμένος» ΣΥΡΙΖΑ άρχιζε να ξεφουσκώνει. Σε λίγο θα ψάχνονται εκεί στην Κουμνουνδούρου – για να μην πω θ’ αρχίσουν να γκρινιάζουν με τον μπούλη που έκαναν Πρόεδρο. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς τη φρασεολογία του Τσίπρα και του Αλαβάνου ούτε και τις πολιτικές επιλογές τους. Μέχρι στιγμής δείχνουν ότι η πολιτική τους είναι ΜΟΝΟΝ… ακτιβισμός και τίποτε περισσότερο. Ο ακτιβισμός όμως δεν συνιστά και πρόταση εξουσίας!

Σχολιάστε