Η πολιτική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ. Καπηλεύεται και την 3η του Σεπτέμβρη!

  • Το νόημα των συνθημάτων «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση» στη σημερινή συγκυρία θα είναι το θέμα της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για πρόκληση και σοβαρό ατόπημα κάνουν λόγο στο ΠΑΣΟΚ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταυτιστεί με τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει για τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ που έχουν ταυτιστεί με τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή του Κινήματος, Ανδρέα Παπανδρέου

Εκδήλωση με τα συνθήματα που έχουν συνδεθεί με το ΠΑΣΟΚ και ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 3 Σεπτέμβρη, τη γενέθλια ημέρα του Κινήματος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει λόγο για «σοβαρό ατόπημα» της Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πολιτική οργάνωση «Νέος Αγωνιστής» που ανήκει στις συνιστώσες δυνάμεις του Ενιαίου Κοινωνικού Μετώπου του κόμματος, προσπαθώντας να διεμβολίσει τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, διοργανώνει εκδήλωση στην Πλατεία Δαβάκη στο Περιβολάκι της Νίκαιας με θέμα «Με τη Δημοκρατική Παράταξη της Αριστεράς για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση Σήμερα».

Ομιλητές θα είναι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, το στέλεχος του «Νέου Αγωνιστή» Νίνα Κασιμάτη και το πρώην μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μ. Γκίβαλος. Το σύνθημα «Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση» έχει συνδεθεί με τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Αν. Παπανδρέου και την ιστορία του Κινήματος. Τα στελέχη του «Νέου Αγωνιστή» επισημαίνουν ότι ο Αλ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να «μεταφράσει» το νόημα των συνθημάτων στη σημερινή συγκυρία. Ακόμα και το όνομα του νέου Αγωνιστή παραπέμπει στο περιοδικό «Αγωνιστής» που εξέδιδε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

  • Αντιδράσεις

Μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένο ότι την ίδια μέρα το ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει κεντρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη όπου ο πρόεδρος του Κινήματος Ευ. Βενιζέλος θα παρουσιάσει το ανανεωμένο σήμα του κόμματος. Εχει ανακοινωθεί εδώ και μία εβδομάδα ότι στην ομιλία του, που θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα, θα αναλύσει το νόημα των ιστορικών συνθημάτων του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα κατάσταση και θα τονίσει τη συνέχεια των λόγων του Κινήματος από το 1974 μέχρι σήμερα.

Για πρόκληση και σοβαρότατο ατόπημα από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο στελέχη του Κινήματος. Σε σχετική ερώτηση που υπέβαλαν δημοσιογράφοι στην εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, απάντησε ότι, εάν τελικά είναι αλήθεια η πραγματοποίηση μιας τέτοιας εκδήλωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε «πρόκειται για σοβαρό ατόπημα, αφού η ιστορία κάθε κόμματος δεν αντιγράφεται ούτε παραχαράσσεται».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι διοργανωτές της εκδήλωσης είναι τα μέλη του «Νέου Αγωνιστή».

Στελέχη της Κίνησης έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τη δημοσιότητα με εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιήσει μετά την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλοντας την ηγεσία του Κινήματος για «προδοσία».

Ιδρυτικά μέλη του Νέου Αγωνιστή επισημαίνουν ότι η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καπηλεύεται τα σύμβολα του Κινήματος. Η επαφή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές όπου κατήλθαν υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του κόμματος και κατόπιν εντάχθηκαν οργανωτικά στο κόμμα του Αλ. Τσίπρα μαζί με την Ενωτική Κίνηση στην οποία συμμετέχουν οι ΠΑΣΟΚογενείς Αλ. Μητρόπουλος, Δ. Τσουκαλάς, Αν. Κοτσακάς και Σπ. Κότσιας.

Νίκος Β. Τσίτσας, EΕΘΝΟΣ, 30/8/2012

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s