Τέλος στο μύθο του τεμπέλη Ελληνα

  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Οι Ελληνες δουλεύουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους, κάτι που ωστόσο δεν αντανακλάται σε επίπεδο παραγωγικότητας, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από πανευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας και δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Guardian.

Τέλος στο μύθο του τεμπέλη Ελληνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ελληνες εργάζονται 42,2 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από όλους τους άλλους λαούς της ΕΕ.

Αντίθετα, από την έρευνα προκύπτει ότι οι Γερμανοί εργάζονται 35,6 ώρες, οι Γάλλοι 38 ώρες, οι Βρετανοί 36,3 ώρες, τελευταίοι έρχονται οι Ιρλανδοί με 35 ώρες.

Στην κατηγορία των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης, οι Ελληνες αποδεικνύονται ακόμη πιο εργατικοί, καθώς εργάζονται 43,7 ώρες, «ρεκόρ» που μοιράζονται μαζί με τους Αυστριακούς.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Guardian επισημαίνει ότι υπό τις δύσκολες παρούσες συνθήκες αποδεικνύεται ότι οι Ευρωπαίοι καταλήγουν εύκολα σε λάθος συμπεράσματα.

Η εφημερίδα δεν διστάζει μάλιστα να αντιπαραθέσει την εργατικότητα των Ελλήνων συγκριτικά με αυτή των Γερμανών που βρίσκονται χαμηλότερα στη λίστα.

Όπως τονίζει ο Guardian, αν μη τι άλλο, τα στοιχεία αυτά εξηγούν γιατί οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται πως δεν φταίνε για την κρίση.

Σε επίπεδο παραγωγικότητας ωστόσο εμφανίζεται μία τελείως διαφορετική εικόνα, σύμφωνα με την εφημερίδα. Όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat, ο δείκτης παραγωγικότητας στην Ελλάδα είναι 76,3, ενώ στη Γερμανία 123,7.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται στην 20η θέση αυτής της λίστας, με παραγωγικότητα λιγότερο από 50% την ώρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s