Ο Σαμαράς έστειλε επιστολή, περιμένει απάντηση

  • Με μία σχεδόν ταυτόσημη επιστολή προς εκείνη που είχε αποστείλει στην ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις 13 Νοεμβρίου. ο Αντώνης Σαμαράς επιχείρησε να λύσει τον γόρδιο δεσμό των ασφυκτικών πιέσεων, οι οποίες κορυφώθηκαν το πρωί της Τετάρτης με το νέο τελεσίγραφο Μέρκελ
Εστειλε επιστολή, περιμένει απάντηση

Από το νέο κείμενο Σαμαρά, το οποίο απευθύνεται προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του Eurogroup – Μπαρόζο, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Γιούνκερ αντίστοιχα- απουσιάζει το πρώτο τμήμα της επιστολής που είχε σταλεί προς το ΕΛΚ, και στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μία αναδρομή στις εσωτερικές ελληνικές εξελίξεις μετά την εξαγγελία δημοψηφίσματος από τον Γ. Παπανδρέου.

Από τη σημερινή επιστολή επίσης απουσιάζουν οι δύο «εκλογικές» αναφορές που περιλαμβάνοντο στην πρώτη.

Συγκεκριμένα έχουν παραλειφθεί τα εξής δύο σημεία:
1. «Αυτή η κυβέρνηση θα προωθήσει την επικύρωση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου 2012»
2. «Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκλογές θα εξομαλύνουν την κατάσταση στην Ελληνική κοινωνία, εκτονώνοντας τις πολιτικές πιέσεις και αποτρέποντας σοβαρές κοινωνικές αναταραχές».

Ο κ. Σαμαράς τονίζει ξανά την δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ, την οποία χαρακτηρίζει και πάλι «ισχυρή και αμετάκλητη».

Επίσης επαναλαμβάνονται τα χωρία στα οποία «η ΝΔ δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό» που με τη σειρά του έχει ήδη δεσμευτεί να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Συνόδου της 26ης Οκτωβρίου και τις πολιτικές που απορρέουν εξ αυτής.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς

Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής στα αγγλικά

Η επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s