Σαμαράς: «Συμμετέχουμε στη νέα κυβέρνηση, αλλά δεν συγκυβερνούμε!»

Μιλώντας  στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν είναι σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο δεν δίνει “συγχωροχάρτι” και ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αναγκαία για αποφευχθεί η καταστροφή που απειλούσε τη χώρα και αρμόδια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, στις 19 Φεβρουαρίου, καθώς η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μία κλωστή και η χώρα απειλείται με κοινωνική έκρηξη.

«Η χώρα βρέθηκε χωρίς κυβέρνηση, χωρίς πρωθυπουργό και σε κίνδυνο έκρηξης και κατάρρευσης» είπε σε μια ομιλία με έντονα προεκλογικό ύφος ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε αυτή επανέλαβε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι συγκυβέρνηση αλλά κυβέρνηση “ειδικού σκοπού”, η οποία στηρίχθηκε από τη ΝΔ για να επιτευχθούν τέσσερις στόχοι. Να ματαιωθεί το δημοψήφισμα, να απομακρυνθεί ο Γιώργος Παπανδρέου από την εξουσία, να ξεμπλοκάρει η δανειακή σύμβαση και η 6η δόση και να ανοίξει ταχύτερα ο δρόμος για εκλογές.

«Σε επτά μόλις μέρες διασφαλίσαμε και τους τέσσερις αυτούς στόχους. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Τα καταφέραμε ενώ απέναντι μας χρησιμοποιήθηκαν κάθε είδους  τέχνασματα, είτε για να μας σαμποτάρουν είτε για να μας αποδοθεί η ευθύνη μιας αποτυχίας», τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ.

«Ο ειδικός σκοπός της κυβέρνησης αυτής διασφάλισε την παραμονή της χώρας στο ευρώ και η κυβέρνηση αυτή θα εξασφαλίσει την προσφυγή σε εκλογές», είπε ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι με τις κινήσεις της η ΝΔ έπεισε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ότι είχε την διορατική ματιά να δει που πάει η χώρα και τώρα έπεισε ότι μπορεί και να παρεμβαίνει και να αλλάζει την τροχιά των πραγμάτων.

«Είπαμε από την αρχή ότι θα ματαιωθεί το δημοψήφισμα και θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό και τελικά αποσύρθηκε. Κάποιοι αναρωτήθηκαν γιατί δεν περιμέναμε να πέσει μόνος του ο πρωθυπουργός ή να τον ρίξουν οι δικοί του βουλευτές. Η Νέα Δημοκρατία δεν πιστεύει στην πολιτική του ώριμου φρούτου. Δεν περιμένουμε το αντίπαλο κόμμα να καταρρεύσει. Η αντιπολίτευση δεν υπάρχει για να κλείνεται στο καβούκι της» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ενώ συνεχίζοντας διευκρίνησε «πήρα την απόφαση γιατί είχαμε υποχρέωση απέναντι στη χώρα, όταν ήταν ακυβέρνητη και έπρεπε να βρούμε διεξόδους. Πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε δρόμο με θρησκευτική ευλάβεια στην συνταγματική τάξη».

Όσον αφορά στο παρασκήνιο πριν την τελική επιλογή του Λ. Παπαδήμου ο Α. Σαμαράς τόνισε ότι: «Στον Παπαδήμο δεν είχαν κάνει καν την πρόταση όταν τότε μου τον πρότεινε τηλεφωνικά ο Παπανδρέου» είπε, ενώ πρόσθεσε ότι «και το Μαξίμου λίγες ώρες πριν ενημέρωνε ότι ο Παπαδήμου είχε βάλει όρους, ενώ ήξεραν ότι εγώ όρους δεν δέχομαι», ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι ότι και αν του έλεγαν από το ΠΑΣΟΚ «τους διέψευσε ο Παπαδήμος μετέπειτα.»

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την στήριξη του προς την κυβέρνηση Παπαδήμου για την οποία σχολίασε ότι «θέλουμε να πετύχει την αποστολή της και θα την βοηθήσουμε να πετύχει» και εξήγησε ότι το κόμμα του συμμετέχει στην νέα κυβέρνηση γιατί σε άλλη περίπτωση θα ήταν σαν να την υπονόμευε.

Αλλά αναφερόμενος στη διάρκεια της και τα σενάρια επέκτασης της είπε κατηγορηματικά «το πόση διορία έχει εξαρτάται από μας και εμείς όταν λέμε προσωρινή εννοούμε προσωρινή. Η κυβέρνηση αυτή δεν είναι κυβέρνηση προθάλαμος κυβερνητικών συνεργασιών ερήμην του ελληνικού λαού».

Υπερτονίζοντας την θέση αυτή μάλιστα είπε «δεν αφήνουμε καμία υποψία συγκυβέρνησης, η συμμετοχή μας θα είναι καθαρά συμβολική» και προειδοποίησε ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής έκρηξης, η κοινωνική συνοχή «κρέμεται από μία κλωστή», κατάσταση για την οποία ευθύνεται ο Παπανδρέου ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά «κατάφερε η οικονομία να κρέμεται από μία κλωστή» και «πατούσε το γκάζι στο χείλος του γκρεμού» και εξήγησε ότι αν οι πολίτες ξέρουν ότι θα διεξαχθούν εκλογές σε τρείς μήνες αυτό θα λειτουργήσει καταπραϋντικά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s