Αντ. Σαμαράς: «Όχι» σε δεύτερο μνημόνιο-μεσοπρόθεσμο

«Δεν θα ψηφίσω καμία δέσμευση σε λανθασμένη και αδιέξοδη πολιτική» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, για το ενδεχόμενο να υπερψηφίσει τυχόν δεύτερο μνημόνιο. Σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «γιατί δεν περιλαμβάνει μέτρα ανάκαμψης». Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι κάποια μέτρα μείωσης της σπατάλης μπορεί να τα ψηφίσει η ΝΔ. Πιθανόν να ψηφίσει η ΝΔ και κάποιες αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνει και συμπληρώνει «θα δείξει». «Πάντως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων οι θέσεις μας είναι πιο προχωρημένες από αυτές της κυβέρνησης».

«Δουλειά της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσυπογράφει με το στανιό, την πολιτική της κυβέρνησης αλλά να υποδεικνύει άλλον δρόμο όταν η κυβέρνηση οδηγεί σε αδιέξοδα», τονίζει.

Σε ό,τι αφορά τις αποκρατικοποιήσεις, επισημαίνει ότι δεν είναι όλα προς πώληση και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να προχωρήσουν αλλά να μην είναι κινήσεις ταμειακού πανικού».

Επαναλαμβάνει τη διαφωνία του με την πώληση του 17% της ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα και επαναφέρει την πρόταση του για τον τρόπο αποκρατικοποίησης της εταιρείας.

Υποστηρίζει επίσης πως δεν είναι ανήθικη η πρόταση του για νομιμοποίηση αυθαιρέτων όπως τον κατηγορούν ορισμένοι αφού όπως λέει, σήμερα δεν κατεδαφίζεται κανένα αυθαίρετο και διαιωνίζεται η κατάσταση. Προϋπόθεση είναι, όπως αναφέρει, να τραβήξει η πολιτεία «κόκκινη γραμμή».

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ακόμη αντίθετος με το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο αν και παραδέχεται ότι ήταν λάθος που βρεθήκαμε με τεράστιο δημόσιο τομέα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι πιέζουν για συναίνεση όσοι θέλουν να μη διορθωθεί το σφάλμα που έγινε και να συγκαλυφθούν οι ευθύνες όσων το έκαναν, ενώ κάνει λόγο για ενιαία φωνή του κόμματος στις ψηφοφορίες.

Θεωρεί ότι θα είναι λάθος να τεθεί εκλογικό δίλημμα νέο μνημόνιο ή χρεοκοπία τονίζοντας ότι θα ήταν επιζήμιο και λάθος. Επαναλαμβάνει ότι δεν ζητά εκλογές αλλά σημειώνει πως «είναι τόσο πρωτοφανής η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης που έρχεται η ώρα η ίδια η κοινωνία να της ζητήσει να φύγει». Δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και τάσσεται κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s