«Πόλεμος» Χατζηνικολάου – Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια

  • Η κατάθεση του δημοσιογράφου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής προκάλεσε την μήνη του πρώην υπουργού Αμυνας
  • Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΟ ΒΗΜΑ:  12/05/2011
«Πόλεμος» Χατζηνικολάου - Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια
Η κατάθεση του κ. Ν. Χατζηνικολάου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, προκάλεσε την οργή του κ. Α. Τσοχατζόπουλου

Την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Α. Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν όσα υποστήριξε ο εκδότης κ. Ν. Χατζηνικολάου κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην κορυφαίου υπουργού των κυβερνήσεων του ΠαΣοΚ στην υπόθεση της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων. Ο κ. Χατζηνικολάου φέρεται να υποστήριξε πως είναι αδιαμφισβήτητο ότι μέρος της μίζας κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο, επικαλούμενος και το γεγονός ότι ο πρώην στενός συνεργάτης του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ι. Μπέλτσιος ήταν ο πληρεξούσιος της Ferrostaal. Ο μάρτυρας ανέφερε δε ότι είναι δουλειά της επιτροπής να εντοπίσει «πώς κατέληξε η μίζα στον πρώην υπουργό». Επιχειρώντας μια νομική ερμηνεία, ο κ. Χατζηνικολάου υποστήριξε, εξάλλου, ότι τα αδικήματα δεν έχουν παραγραφεί, καθώς η διαδικασία πληρωμής μέρους της μίζας κινήθηκε το 2007, όπως φέρεται να είπε στην κατάθεσή του και ως εκ τούτου η έρευνα της υπόθεσης μπορεί να προχωρήσει χωρίς νομικά προσκόμματα (εξάλειψη του αξιοποίνου). Μάλιστα, περιέγραψε περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο στο πολιτικό γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου «άνοιγαν σαμπάνιες λίγο πριν γίνουν οι παραγγελίες». Διατύπωσε και αιχμές για την «μετά Τσοχατζόπουλο εποχή» και στην ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης, αφού κατά τον ίδιο οι Γερμανοί ανησυχούσαν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα υπαναχωρούσε από την σύμβαση. Ο κ. Χατζηνικολάου σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εκτίμησε ότι «το κλίμα για τον Άκη είναι βαρύ και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παραπομπή».

Οι πληροφορίες αυτές πυροδότησαν την αντίδραση του κ. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος σε γραπτή δήλωσή του επισημαίνει ότι για τον γνωστό δημοσιογράφο-εκδότη, ότι «επέλεξε να συνεχίσει και στο κοινοβούλιο, χωρίς κανένα ενδοιασμό, το βόρβορο λάσπης,- με ασύστολα ψεύδη, με συκοφαντίες, με επίκληση ακόμη και ανύπαρκτων «γεγονότων» και γελοιοτήτων-, που εκτοξεύει μήνες τώρα εναντίον μου (σ.σ. μέσω της Real News) προσβάλλοντας έτσι το κύρος του κοινοβουλίου και των βουλευτών-μελών της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης». Μάλιστα δηλώνει ότι αν επαληθεύονται όλα όσα φέρεται ειπών ο κ. Χατζηνικολάου κατά την κατάθεσή του, τότε θα προσφύγει εναντίον του στην Δικαιοσύνη «ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του».

Στον πρώην υπουργό απάντησε ο κ. Χατζηνικολάου λέγοντας ότι «δεν θα παρακολουθήσουμε το συνεχιζόμενο παραλήρημα του κ. Τσοχατζόπουλου» και ότι «το λόγο έχουν τώρα η Βουλή και η Δικαιοσύνη».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s