«Κασμά» για τις δαπάνες της Υγείας θα βγάλει ο Λοβέρδος

Νέες περικοπές για τις δαπάνες της Υγείας το 2011 προανήγγειλε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Μάλιστα ανέφερε πως σε περίπτωση που «η εγχείρηση με το νυστέρι δεν πετύχει, θα πιάσουμε τον κασμά». Ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι συζήτησε με τους εκπροσώπους της τρόικας και για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων, για την οποία -όπως είπε- οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι το υπουργείο επεξεργάζεται τρία σενάρια προκειμένου να τα παρουσιάσει στο υπουργείο Οικονομικών και θα αφορούν την επιπλέον μείωση των δαπανών.

Για το 2011 η συνολική δαπάνη για την Υγεία ανέρχεται στα 2,35 δισ. ευρώ, από τα οποία, το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι μπορούν να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 100 εκατ.. Ωστόσο, το συνολικό ποσό των περικοπών ή το συνολικό ποσό της εκτίμησης για την περιστολή της δαπάνης, αναμένεται να γίνει γνωστό αύριο.

Σχετικά με την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν αποκλείεται να μειωθούν κατά 10.000 οι κλίνες στα νοσοκομεία.

Παράλληλα η τρόικα εντόπισε και αδυναμίες, όπως αυτή που αφορά στην επιστροφή του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, η οποία αν και είχε υπολογιστεί στο 4 με 4,5%, προέκυψε λογιστικά ότι δεν θα είναι μεγαλύτερη από 2,5 με 2,8%.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος θα έχει συνάντηση με τους φαρμακοποιούς για το θέμα και ότι θα τους ζητήσει πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Ακόμη ανέφερε ότι στο εξής όλοι οι υπουργοί θα υπογράφουν την επικαιροποίηση του Μνημονίου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s