Φουντώνει η κόντρα Λοβέρδου-φαρμακοποιών

  • «Λουκέτο» στα φαρμακεία Πειραιά – Διακόπτουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στα Ταμεία που έχουν οφειλές
  • Ανοίγει τα φαρμακεία των νοσοκομείων το υπουργείο Υγείας

Κλειστά θα παραμείνουν και αυτή την εβδομάδα τα φαρμακεία, καθώς οι φαρμακοποιοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Βάζουν λοιπόν λουκέτο από την Τετάρτη έως τη Παρασκευή σε όλη τη χώρα και από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή στον Πειραιά. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Οι ουρές στον Πειραιά οδήγησαν την κυβέρνηση στο άνοιγμα των φαρμακείων των νοσοκομείων για την εξυπηρέτηση των ανήμπορων και πασχόντων από χρόνια νοσήματα. Σύμφωνα με το υπουργείο, τα φαρμακεία των νοσοκομείων θα προμηθευτούν 89 ακριβά φάρμακα και άλλα 300 από τη φαρμακαποθήκη του ΙΚΑ. Θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 10 π.μ. έως τις 3 μ.μ.

Παράλληλα, το υπουργείο ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής να εκδώσει απόφαση, ώστε να παραμείνουν ανοικτά έως το 20% των φαρμακείων του Πειραιά. Όπως, ανέφερε, διαπιστώθηκε ότι από τα περίπου 500 φαρμακεία της πόλης διημερεύουν μόνο 16. Εξετάζει δε ως «έσχατο μέσο» τη διακοπή των συμβάσεων των φαρμακοποιών με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Από την πλευρά τους οι φαρμακοποιοί της Αθήνας αποφάσισαν τη διακοπή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ, από την 1η Φεβρουαρίου. Τη στάση αυτή έχουν ήδη υιοθετήσει οι φαρμακοποιοί του Πειραιά. [enet.gr, 07:26 Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s