Αντώνης Σαμαράς: Ρήξη με τον παρελθόν με απόσυρση του πυρσού

ΑΡΗΣ ΡΑΒΑΝΟΣ | Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011  [ 16:35 ]

Σαφή διαχωριστική γραμμή από το παρελθόν τράβηξε σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος σηματοδότησε παράλληλα τη μετάβαση σε μια νέα εποχή, παρουσιάζοντας το νέο σήμα και το νέο λογότυπο του κόμματος και την οριστική απόσυρση του πυρσού.

Στα καινούργια γραφεία του κόμματος, επί της Λεωφόρου Συγγρού, ο κ. Σαμαράς έβαλε στο…«χρονοντούλαπο της ιστορίας» τον ιστορικό πυρσό, σήμα κατατεθέν της ΝΔ. και παρουσίασε το νέο λογότυπο, που φέρει το όνομα «Νέα Δημοκρατία» με μπλε και γαλάζια γράμματα και από κάτω, δύο γραμμές, μία τεθλασμένη και μία ευθεία, σε πορτοκαλί και πράσινο χρώμα. Πρόκειται για ένα logo λιτό και αφαιρετικό, το οποίο «παίζει» κυρίως με τα χρώματα.

«Το νέο σύμβολο αντικατοπτρίζει τις νέες αξίες, όπως διαφάνεια, πρωτοτυπία, ανθρωπιά, ενώ απεικονίζει την νέα Νέα Δημοκρατία ως μια ήρεμη δύναμη» είπε ο κ. Σαμαρά και λίγο αργότερα, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, είπε με έμφαση για το πράσινο χρώμα, «δεν χαρίζουμε την οικολογία και το πράσινο σε κανέναν».

Για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια, ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στους βουλευτές και τα στελέχη, υπογράμμισε ότι το παλιό σύμβολο «δεν πετιέται, περάνει στην ιστορία και θα μείνει για πάντα εκεί, για να θυμόμαστε» και συνέχισε: «Κρατάμε τις καλές αναμνήσεις. Από τα καλά δεν πετάμε τίποτα. Δεν μπορεί να πεταχτεί. Θα μείνει στην ιστορία. Θα λειτουργεί σαν μια πολύτιμη φωτογραφία, στην οποία θα αναγνωρίζουμε τα χαμόγελα παλιών φίλων με τους οποίους αγωνιστήκαμε μαζί».

Η παρουσίαση του νέου συμβόλου έγινε με θεατρικό τρόπο, τυμπανοκρουσίες και ορχηστρική μουσική, ενώ δυο νέα παιδιά ανέλαβαν να κάνουν την εισαγωγή και μίλησαν για τα νεανικά όνειρα των νέων και τις απαιτήσεις που έχει η νέα γενιά από τους πολιτικούς. «Φρικάρουμε με διάφορα νοσηρά του δημόσιου βίου. Οι πρασινοφρουροί, οι ερυθροφρουροί και οι γαλαζοφρουροί φυλακίζουν την σκέψη μας».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο κ. Σαμαράς είπε με έμφαση: «Αυτή είναι η ΝΔ της νέας γενιάς. Τελεία και παύλα». Παράλληλα υποστήριξε ότι ένα σήμα είναι ένας φορέας των αντιλήψεών μας και το νέο σήμα, με την απλότητά του, κρατά την ανάμνηση από τις καλές στιγμές και τις προβάλλει στο μέλλον».

Το νέο σύμβολο, έχει με μπλε σκούρο το «Νέα», με μπλε ανοικτό το «Δημοκρατία» και στην αρχή υπάρχει μια πράσινη αφαιρετική γραμμή με τη φλόγα, ενώ ενώνονται το Νέα με το Δημοκρατία για να συμβολίσουν ότι δεν θα υπάρχουν κενά στην δημοκρατία. Το λογότυπο είναι ίδιο με το σύμβολο, μόνο που το Νέα είναι με άσπρα γράμματα. Η φλόγα είναι και αυτή αφαιρετική και είναι ουσιαστικά σαν μια γραμμή που ανεβαίνει, για να δείχνει πως το κόμμα είναι σε ανοδική πορεία.

Η απόφαση του κ. Σαμαρά είναι να μην υπάρχει ο πυρσός και στα ψηφοδέλτια του κόμματος, παρά τα όσα κυκλοφορούσαν. Γι’ αυτό και θα κινηθούν και οι νομικές διαδικασίες, ώστε να ολοκληρωθεί η μετάβαση στη νέα εποχή.

Επίση, ο γραμματέας Νέων Τεχνολογιών της Ν.Δ. κ. Μ. Βολουδάκης παρουσίασε και το νέο portal της ΝΔ, το οποίο, όπως έγινε γνωστό, ναι μεν θα αποτελεί πηγή πληροφόρησης, θα είναι όμως και διαδραστικό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s