Παραδέχθηκε τη γκάφα η ΕΛΑΣ

Με καθυστέρηση η Ελληνική Αστυνομία παραδέχτηκε πριν από λίγο το μεγάλο λάθος που έκανε την Παρασκευή, να εμφανίσει τη μητέρα της 27χρονης Γερμανίδας που συνελήφθη ως μέλος τρομοκρατική οργάνωσης, μέλος της γερμανικής τρομοκρατικής ομάδας ΡΑΦ.

Παραδέχθηκε τη γκάφα η ΕΛΑΣ

Με αφορμή το θέμα αυτό, το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της μητέρας της συλληφθείσας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσής, ζήτησε ,όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «να απαγορευθεί η μετάδοση πληροφοριών πριν το τέλος των επιχειρήσεων, την ολοκλήρωση των ερευνών και την επιβεβαίωση των στοιχείων. Και αυτή να γίνεται μόνο με επίσημο τρόπο». Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «σε κάθε περίπτωση να είναι απόλυτος ο σεβασμός των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των πολιτών, όπως ορίζει ο νομικός μας πολιτισμός και το κράτος δικαίου».

Από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζονται για το ίδιο θέμα τα εξής : «Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF , που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση».

Σπύρος Κουντούρης, ΕΘΝΟΣ, 17/01/2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s