Στήριξη των αλλαγών ζήτησε από τους υπουργούς ο Γ. Παπανδρέου

  • Και ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους βουλευτές

Μήνυμα στα μέλη της κυβέρνησης, εν όψει των διαρθρωτικών αλλαγών του 2011 έστειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής, άτυπης, συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Θα ληφθούν αποφάσεις διαχειριστικά και πολιτικά δύσκολες, τις οποίες όμως απαιτεί ευρύτερα η κοινωνία, είπε.

«Η ευθύνη πέφτει περισσότερο στις πλάτες των υπουργών και των υπουργείων», πρόσθεσε ο Γ. Παπανδρέου. Υπό τη σκιά των τεταμένων σχέσεων κυβέρνησης-κοινοβουλευτικής ομάδας, κάλεσε τους υπουργούς να έχουν επαφές με τους βουλευτές, την περιφέρειά τους, αλλά και τους πολίτες.

Παράλληλα, ζήτησε να μη γίνονται λάθη, υποστηρίζοντας ότι θα τα εκμεταλλευθούν συντηηρτικοί κύκλοι στην Ευρώπη για να μην επωμιστούν τα βάρη που τους αναλογούν για την έξοδο από την κρίση. «Από τη στιγμή που θα φανεί ότι δεν είμαστε εμείς αξιόπιστοι, όλο το βάρος του προβλήματος θα πέσει σε μας και θα ξεχαστεί ότι είναι πρόβλημα ευρωζώνης ή πρόβλημα διεθνούς κρίσης», είπε.

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ θα εγκριθεί χωρίς προβλήματα.

Εξέφρασε, όμως, επιφυλάξεις για το αν τελικά θα προχωρήσει η έκδοση ευρωομολόγων. «Δεν είμαι τόσο σίγουρος, γιατί υπάρχουν αντιστάσεις από κάποιες χώρες, οι οποίες θέλουν να μεταθέτουν το πρόβλημα για να μην αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες, αλλά αυτό πιστεύω ότι και για τους επόμενους μήνες θα είναι το ζήτημα στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s