Συγκλονισμένος ο Γιούνκερ από τη δημοσιοποίηση των εγγράφων στο WikiLeads

  • Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Γιούνκερ δηλώνει ότι «συγκλονίστηκε σε μεγάλο βαθμό» από τη δημοσιοποίηση ορισμένων εγγράφων, όχι από την ύπαρξή τους.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «συγκλονίστηκε σε μεγάλο βαθμό» από τη δημοσίευση από τον ιστότοπο WikiLeaks ορισμένων αμερικανικών απόρρητων εγγράφων, το περιεχόμενο των οποίων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων, ενώ κατανοεί την αναγκαιότητα των διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

«Έχω συγκλονιστεί σε μεγάλο βαθμό καθώς ορισμένα διπλωματικά έγγραφα δείχνουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων. Δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν σε κίνδυνο ζωές», δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά το πέρας επίσημης τριήμερης επίσκεψής του στην Τυνησία.

Ωστόσο ο Γιούνκερ δήλωσε ότι δεν ενοχλήθηκε «καθόλου από το γεγονός ότι οι πρεσβευτές γράφουν στις κυβερνήσεις τους πληροφορίες» για τις χώρες στις οποίες είναι διαπιστευμένοι. «Δεν με σοκάρει ουδόλως» ένας Αμερικανός πρεσβευτής να εξηγεί στην κυβέρνησή του ότι ορισμένα πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε στην Ευρώπη, συνέχισε ο πρόεδρος του Eurogroupe χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

«Κι εγώ λαμβάνω υπομνήματα από τους ευρωπαίους πρεσβευτές στην Ουάσινγκτον και οι αναφορές τους δεν είναι πιο ευγενικές από τα διπλωματικά τηλεγραφήματα των Αμερικανών πρεσβευτών», αποκάλυψε. Η Τυνησία είναι μία από τις χώρες που αφορούσε η δημοσιοποίηση χιλιάδων μυστικών εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας, όμως στη χώρα αυτή δεν υπάρχει πρόσβαση στον ιστότοπο WikiLeaks. Κατά την επίσκεψή του ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός είχε συνομιλίες με τον τυνήσιο πρόεδρο Ζίν Ελ [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s