Παπανδρέου: «Θετική απόφαση η επιμήκυνση»

  • Από τη Λιβύη, όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής Αφρικής – ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου, επεσήμανε ότι με την παράταση αυτή «αίρεται ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής»
Παπανδρέου: «Θετική απόφαση η επιμήκυνση»

«Θετική απόφαση» χαρακτήρισε τη δρομολόγηση της  επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου» ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνομιλία που είχε με Ελληνες δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής Αφρικής – ΕΕ, στην Τρίπολη της Λιβύης, επισημαίνοντας ότι «αίρεται ένα σημαντικό βάρος της γρήγορης αποπληρωμής». Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι κατά τις διμερείς επαφές που είχε με Ευρωπαίους ηγέτες στις δύο ημέρες της Συνόδου, συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ευρωζώνη.

Είπε, επιπλέον, ότι οι αγορές συνεχίζουν τις δυσκολίες και πως, ωστόσο, η Ευρώπη έχει τις δυνατότητες να παρέμβει. «Ο μηχανισμός είναι υπαρκτός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μπουν όλοι», επισήμανε και διαχώρισε την περίπτωση της Ιρλανδίας από εκείνη της Ισπανίας. Ειδικότερα, επεσήμανε ότι η Ιρλανδία έχει ειδικό πρόβλημα με τις τράπεζες, ενώ η Ισπανία είναι μια «υγιής οικονομία», τα προβλήματα της οποίας, όπως πρόσθεσε, δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα της Ελλάδας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανάφερε ότι το έλλειμμα της Ισπανίας ήταν μικρό, αλλά μεγάλωσε με την κρίση. «Εμείς θεωρούμε ότι η Ευρώπη πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα», τόνισε. «Έχουμε τις επαφές μας με πολλούς και πιστεύω ότι θα έχουμε κάποια κοινά σημεία για τη μετεξέλιξη της κατάστασης», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου σχετικά με την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τον μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Υπογράμμισε, ότι η εμπειρία της χώρας μας είναι πολύτιμη για τους άλλους, προσθέτοντας ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κίνδυνοι». Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ν. Γκρουέφσκι, ο οποίος μετείχε στη Σύνοδο ως παρατηρητής. Ο Ελληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις και ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s