Μπουτάρης: Aς κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας

  • Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου «ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ» και δεσμεύτηκε ότι «από την πρώτη μέρα», εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα μπει τάξη στα οικονομικά του δήμου.

«Δε σας καλώ να ονειρευτείτε μια άλλη Θεσσαλονίκη. Σας καλώ να κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας», τόνισε μεταξύ άλλων στην κεντρική ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, εν όψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

«Σας ευχαριστώ γιατί πιστεύω ότι θα είστε δίπλα μας και μετά τις εκλογές στο χτίσιμο της νέας Θεσσαλονίκης», επεσήμανε ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας ότι το «τέλος της προεκλογικής περιόδου σηματοδοτεί και το τέλος του τέλματος για τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι «ο σημερινός του αντίπαλος» είναι «η συνέχεια του απερχόμενου καθεστώτος» στο δήμο Θεσσαλονίκης και «όμηρος της προηγούμενης διοίκησης». Τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη βίωσε την προηγούμενη περίοδο μια εποχή που σημαδεύτηκε από «τη μιζέρια, τη στασιμότητα, την εσωστρέφεια, τη σπατάλη και τη κακοδιαχείριση», τονίζοντας ότι οι προηγούμενες διοικήσεις του δήμου «ήταν για να είναι» και «δεν κατάλαβαν ποτέ το ρόλο τους». Πρόσθεσε ότι «η πόλη μας χρειάζεται σήμερα, τώρα, μια έφοδο προς το μέλλον».

«Ποιός, με ποιούς και με ποιόν τρόπο, μπορεί να κάνει αυτή τη Θεσσαλονίκη έναν τόπο να ζεις; Αυτή την έφοδο προς το μέλλον ; Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος ανεξάρτητος από κομματικές δεσμεύσεις, ή ένας υποψήφιος που επιτελεί κομματική αποστολή;» διερωτήθηκε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε : «Μπορεί να το κάνει ένας δήμαρχος που ενώνει διαφορετικές παρατάξεις και κινήσεις, που συσπειρώνει πολίτες διαφορετικών αποχρώσεων και απόψεων, με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, με πάθος για τη Θεσσαλονίκη, ή ένας υποψήφιος που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση;».

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε ότι η «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά του δήμου «ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ» και δεσμεύτηκε ότι «από την πρώτη μέρα», εάν εκλεγεί δήμαρχος, θα μπει τάξη στα οικονομικά του δήμου. Πρόσθεσε επίσης, ότι σε έξι μήνες η πόλη θα είναι καθαρότερη, ενώ το βάρος τον πρώτο χρόνο θα ριχθεί στην κοινωνική προστασία, την τρίτη ηλικία, τα σχολεία και τις ευπαθείς ομάδες.

«Όλοι εμείς θα αλλάξουμε την πόλη, θα γίνει εξωστρεφής και δυναμική. Οι ενεργοί πολίτες θα κυβερνήσουν την πόλη» πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης, καλώντας τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν και να ψηφίσουν την Κυριακή.

Στην ομιλία του Γιάννη Μπουτάρη παραβρέθηκαν οι υπουργοί Ανδρέας Λοβέρδος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Χάρης Καστανίδης, οι υφυπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης και Σπύρος Βούγιας, η επικεφαλής της απερχόμενης δημοτικής ομάδας της μείζονος αντιπολίτευσης, βουλευτής, Χρύσα Αράπογλου, οι βουλευτές Εύα Καϊλή και Θωμάς Ρομπόπουλος, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, παράγοντες της αυτοδιοίκησης, κ.ά.

  • Μπουτάρης κατά Καρατζαφέρη για μετονομασία οδού

Να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης τη δήλωση ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είχε προτείνει τη μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου στη θεσσαλονίκη σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ, ζήτησε ο κ. Μπουτάρης. «Η είναι κακώς πληροφορημένος ή είναι αναίσχυντος συκοφάντης», είπε για τον κ. Καρατζαφέρη ο κ. Μπουτάρης και σημείωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε τον απερχόμενο δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο «κακό παρελθόν» της Θεσσαλονίκης και τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Γκιουλέκα «κλώνο» του σημερινού δημάρχου, ο οποίος βρίσκεται σε «κομματική αποστολή». Καταλόγισε βαριές πολιτικές ευθύνες στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου για «την υπεξαίρεση στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου», που, όπως είπε, φτάνει τα 50.000.000 ευρώ και αναρωτήθηκε αν στην περίπτωση που εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Γκιουλέκας θα την αποκαλύψει την υπόθεση ή θα την καλύψει.

Σε ότι αφορά τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο ο κ. Μπουτάρης είπε ότι σέβεται την Εκκλησία και θα συνεργαστεί μαζί της. Υποστήριξε ότι ο μητροπολίτης τον αντιπαθεί προσωπικά και τον κάλεσε, αν θέλει να ανακατευθεί στα πολιτικά να αφήσει το ράσο και να κάνει κόμμα. [www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Advertisements

4 comments on “Μπουτάρης: Aς κάνουμε πράξη τη Θεσσαλονίκη των ονείρων μας

  1. Επιτέλους να μπει μια τάξη. Τόσα χρόνια τρώνε και τρώνε και τίποτα δεν κάνουν. Μακάρι με τον Μπουτάρη να δούμε καλύτερες μέρες

  2. Είπα να πω την γνώμη μου σ’αυτό το blog όσον αφορά τις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης διότι υπάρχουν κάποια “πληρωμένα” blog στο internet π.χ. taxalia που η αντικειμενικότητα και το εύρος αναφοράς σε ειδήσεις και πρόσωπα είναι μηδαμινό. Όσον αφορά τώρα την πόλη μου, την Θεσσαλονίκη, θέλω να πω ότι κουράστηκα να δίνω τις ελπίδες μου σ’αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για την πόλη που μένω και αγαπώ. Δεν θα ξαναψηφίσω πολιτικό αλλά άνθρωπο όπως πιστεύω και ελπίζω ότι θα είναι ο Μπουτάρης.

  3. Δυστυχώς τα λεφτά αυτά έχουν ήδη χαθεί. Το τραγικό είναι ότι άνθρωποι που ήταν αντιδήμαρχοι στην προηγούμενη διοίκηση είναι πλέον στενοί συνεργάτες του κυρίου Γκιουλέκα. Μας πως οι ίδιοι που δημιούργησαν το προβλήμα θα το λύσουν.

  4. Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι του Παπαγεωργόπουλου είναι στο συνδυασμό ου Γκιουλέκα. Μα για ποια αλλαγή μιλάμε. Τα ίδια άτομα κατηγορούν τα λάθη και τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν και δεν αντιμετώπισαν. Νομίζω μα δουλεόυν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s