Με καλύπτει πλήρως η επιστολή Καραμανλή για το Βατοπαίδι, είπε ο Γ.Βουλγαράκης

Ο Γ.Βουλγαράκης στην Προανακριτική Επιτροπή

  • Στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση Βατοπαιδίου κατέθεσε την Πέμπτη αυτοπροσώπως ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι τον καλύπτει πλήρως η επιστολή του Κώστα Καραμανλή για την υπόθεση.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα φέρεται να είπε στην κατάθεση της στην Επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα, η σύζυγος του Αικατερίνη Πελέκη, ο κ. Βουλγαράκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Αυτά που είπε η σύζυγος μου τα λέει καιρό τώρα. Ο καθένας έχει τον τρόπο του να εκφράζεται».

Αμέσως μετά την κατάθεση του, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι «είναι λάθος να ερμηνεύεται πολιτικά ένας άνθρωπος που είναι σε απόγνωση».

Παράλληλα, εξέφρασε την διαφωνία του με την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ στα θέματα των Εξεταστικών. «Έπρεπε η ΝΔ να τα έχει κάνει λαμπόγυαλο. Εδώ έχουμε μια παρέλαση σοβαρών πραγμάτων και ασχολούμαστε με πράγματα άνευ ουσίας», τόνισε.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, σχετικά με την υπόθεση ανταλλαγών εκτάσεων στην Ουρανούπολη προς τη Μονή ανέφερε ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα ως υπουργός. «Δεν έχω καμία σχέση με το θέμα. Το απέδειξα με ότι έγγραφο είχα στην διάθεση μου. Με ενδιαφέρει το ποινικό κομμάτι και σε αυτό απάντησα, και όχι στο πολιτικό» σημείωσε.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν είναι τελικά σκάνδαλο το Βατοπαίδι, απάντησε: «Αν αποδειχτεί ότι η σύμβαση ήταν ετεροβαρής και υπήρξε ζημιά του Δημοσίου και ροή πολιτικού χρήματος, τότε είναι σκάνδαλο».

  • Υπόμνημα από τον Πέτρο Δούκα
Εξάλλου, με γραπτό τετρασέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση Βατοπεδίου, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών της ΝΔ Πέτρος Δούκας χαρακτηρίζει απολύτως αβάσιμες και αίολες τις κατηγορίες που του αποδίδονται ότι ενήργησε κατά παράβαση του νόμου και των καθηκόντων του.

Ταυτόχρονα, τονίζει, ότι δεν είχε καμία έμμεση ή άμεση ανάμειξη, σε οποιαδήποτε επιλογή ακινήτου, ή εκτίμηση αξίας, ή αποδοχή ή εισπρακτική με την δικονομική έννοια του νόμου, και αυτό προκύπτει, όπως λέει ο ίδιος, και από τις καταθέσεις των μαρτύρων. «Το να μην αποδεχθώ ομόφωνες αποφάσεις και εισηγήσεις των αρμόδιων θεσμοθετημένων οργάνων του κράτους θα αποτελούσε πράξη αυθαιρεσίας και μη τήρηση της νομιμότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα του ο κ. Δούκας.

«Πώς είναι δυνατό να μου αποδίδεται ευθύνη για την υιοθέτηση της παραπάνω γνωμοδότησης ενώ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται εδώ και 12 μήνες στην εξουσία, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια ανακλήσεως, αδυνατώ να κατανοήσω. Ούτε μπορώ να κατανοήσω πως εγκαλούμαι από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανέτρεψα πράξεις των υπουργών του για τις οποίες το ίδιο τους αθώωσε πανηγυρικά» προσθέτει.

Αναφερόμενος στο θέμα της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους τονίζει ότι δεν θα μπορούσε να μην αποδεχθεί την εισήγησή του και προσθέτει ότι είχε όλη την εποπτεία της υπόθεσης και γνώριζε τα πραγματικά περιστατικά.

Ακόμα, ο κ. Δούκας αναφέρεται στις ανταλλαγές ακινήτων, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία δική του απόφαση, αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών που να φέρει την υπογραφή του. «Συνεπώς ουδεμία παράνομη αλλά ούτε και παράτυπη πράξη έχω τελέσει», προσθέτει. Τέλος ο κ. Δούκας αναφέρει ότι έχει συνυπογράψει «την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ανταλλαγή μόνο ακινήτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s