Κουβέλης: Oλέθρια η παρουσία του ΔΝΤ

  • O Φώτης Κουβέλης δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων τής «Δημοκρατικής Αριστεράς» σημείωσε ότι «ως υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη θα αντιστοιχείται με τις διεκδικήσεις της ελληνικής κοινωνίας και θα αναζητήσει διέξοδο για την χώρα».

«Η “Δημοκρατική Αριστερά” αυτόπροσδιορίζεται όχι μέσω γενικόλογων, αλλά μέσω ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων και διεκδικήσεων, με στόχο την μετακίνηση τής πολιτικής από την βαθιά συντηρητική θέση στην οποία βρίσκεται, προς μια ουσιαστικά προοδευτική κατεύθυνση», τόνισε μεταξύ άλλων από την Πάτρα ο Φώτης Κουβέλης, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε με αφορμή την επίσκεψή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Στη συνέχεια ο Φώτης Κουβέλης δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων τής «Δημοκρατικής Αριστεράς» σημείωσε ότι «ως υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη θα αντιστοιχείται με τις διεκδικήσεις της ελληνικής κοινωνίας και θα αναζητήσει διέξοδο για την χώρα ». Ακόμη τόνισε ότι η «Δημοκρατική Αριστερά» δεν θα αναλωθεί σε ενδοαριστερές διαμάχες και αντιπαραθέσεις, αλλά θα επικεντρωθεί στο μέτωπο κατά του πολιτικού στερεοτύπου του δικομματισμού.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση υπογράμμισε ότι η κρίση του χρέους και του δανεισμού δεν είναι ένα λογιστικό μέγεθος. Και πρόσθεσε: «Η χώρα μεταπολιτευτικά έχει προσδιορισθεί από την ύπαρξη ενός πελατειακού κράτους που εξέθρεψε την διαφθορά και την αδιαφάνεια και ρηγμάτωσε το κοινωνικό κράτος. Το ερώτημα είναι αν θα κυριαρχήσουν οι δυνάμεις της Αριστεράς ή αυτές που θα επιδιώξουν να αναστηλώσουν το πελατειακό αδιαφανές αναποτελεσματικό κράτος, που βρίσκεται σε σύμφυτη σχέση με την χειρότερη εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού.»

Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε «ολέθρια» την παρουσία του ΔΝΤ και σημείωσε ότι «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη σε αυτή την κρίσιμη περίοδο από μια σύγχρονη Δημοκρατική Αριστερά με δυναμική παρουσία στην διαμόρφωση κοινωνικών και προοδευτικών συσπειρώσεων». Μάλιστα όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά «αυτό το κενό ήρθαμε να καλύψουμε».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s