Προετοιμάζεται για διπλές κάλπες ο Αντ. Σαμαράς

Σε εκλογική ετοιμότητα έθεσε τη ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς. «Φέτος δεν θα κάνουμε διακοπές» είπε απευθυνόμενος στη νέα Πολιτική Επιτροπή που εξελέγη από το 8ο τακτικό συνέδριο. «Το πρόβλημα είναι ότι χρόνο μπορεί να μην έχουμε, μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα, πρέπει λοιπόν να βιαστούμε, να κάνουμε τη νύχτα-μέρα…» πρόσθεσε, αφήνοντας για μια φορά ακόμη να εννοηθεί ότι θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο για διπλές εκλογές το Νοέμβριο (εθνικές και αυτοδιοικητικές).

Η απαλλαγή από το μνημόνιο βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής τακτικής του Α.Σαμαρά. «Οι υπουργοί της κυβέρνησης τσακώνονται μεταξύ τους, ακόμα και δημόσια» είπε. «Έκπληκτοι πληροφορούνται ότι διατάξεις των νομοσχεδίων τους είναι αντισυνταγματικές. Επικαλούνται το Μνημόνιο για να επιβάλλουν πράγματα που δεν τα προβλέπει το Μνημόνιο! Κι ανακαλύπτουν σήμερα ότι διαφωνούν με πράγματα που προβλέπει το Μνημόνιο, τα είχαν ψηφίσει, αλλά δεν τα είχαν διαβάσει… Μετεωρίζονται ανάμεσα σε τι πρέπει να υπερασπιστούν και τι πρέπει να ψηφίσουν. Και συνειδητοποιούν ότι πρέπει να ψηφίσουν και να υπερασπιστούν πολύ χειρότερα απ’ όσα απέρριπταν κατηγορηματικά πριν λίγους μόλις μήνες. Δεν δέχθηκαν αυτά που έπρεπε πέρσι, δεν έκαναν αυτά που έπρεπε την ώρα που έπρεπε τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής τους και τώρα αναγκάζονται να κάνουν πολύ χειρότερα και με πολύ πιο αμφίβολα αποτελέσματα.»

Δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ θα αγωνιστεί για να σπάσει τα «δεσμά του μνημονίου».»Στόχος μας είναι να φρενάρουμε τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων το μνημόνιο» είπε. Ανακοίνωσε ότι στις 7 Ιουλίου θα παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση (στο Ζάππειο).

Αφησε αιχμές και για τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη που ψήφισαν το μνημόνιο. «Όσο περνάει ο χρόνος εκείνοι που θα δυσκολεύονται να εξηγήσουν τις επιλογές τους είναι όσοι ψήφισαν το Μνημόνιο, όχι εμείς που διαχωρίσαμε τη θέση μας» είπε.

«Ζητώ από σας, στην πορεία αυτή της παράταξης, να γίνετε το παράδειγμα ήθους και σύγχρονης συμπεριφοράς για τους συμπολίτες μας» είπε. «Από τον «Τειρεσία» της συνείδησης του Έλληνα πολίτη θα βγει όποιο κόμμα κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν, πάρει απόσταση από το ζοφερό παρόν και εμπνεύσει τη στρατηγική της ελπίδας» είπε.

  • Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας στήθηκαν κάλπες και για τις επτά εκλόγιμες θέσεις της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας που θα είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος και αντικαθιστά το Πολιτικό Συμβούλιο του Κ. Καραμανλή. Από τους 13 υποψήφιους αποχώρησαν δύο, ο Γ.Αναγνωστάκος, γραμματέας απόδημων που επέμεινε να κατεβεί αλλά ο Αντ. Σαμαράς του είπε ότι δεν θα τον στηρίξει αν και είναι στενός του συνεργάτης γιατί ήδη έχει μια κομματική θέση και ο Δημήτρης Τσιγγούνης, μέλος Π.Ε. Προβάδισμα έχουν όλοι της σκληρής γραμμής γραμμής Σαμαρά: ο Ν.Δένδιας, ο Γ.Κουμουτσάκος, ο Φίλιππος Ταυρής, ο Δημήτρης Πανοζάχος, ο Δημήτρης Πτωχός και οι κυρίες Ελίζα Βόζεμπεργκ και Αθανασία Κακαλή που εκλέγονται και λόγω ποσόσωστης.

  • της Χριστίνας Κοραή, enet.gr, 17:20 Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Διαβάστε ακόμη:

«Ο γέγονε γέγονε», λέει ο Αντ. Σαμαράς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s