Κινητοποιήσεις για να μη βρεθούν στο δρόμο τέλη Ιουνίου οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ

Δημοσιογραφική Ενότητα

Συγκεκριμένη απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ που κινδυνεύουν να βρεθούν στα τέλη Ιουνίου  στο δρόμο, απαιτεί η ΕΣΗΕΑ από την Κυβέρνηση. Αν η Κυβέρνηση δεν απαντήσει αμέσως και πειστικά, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα κηρύξει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ -σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ- με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης σε 48ωρη ή επαναλαμβανόμενες απεργίες.Κατά τη συνεδρίαση της 8/06/10, που πρώτο θέμα στην Ημερήσια Διάταξη ήταν αυτό των συμβασιούχων, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την έκδοση της κατωτέρω ανακοίνωσης, η οποία κοινοποιείται προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, καθώς και προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΡΤ:
«Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί από την Κυβέρνηση συγκεκριμένη απάντηση μέχρι το τέλος της εβδομάδας για το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων της ΕΡΤ. Η αυστηρότητα στο χρονοδιάγραμμα είναι απαραίτητη, λόγω του κινδύνου να βρεθούν στα τέλη Ιουνίου όλοι οι συμβασιούχοι στο δρόμο.Στις περιπτώσεις αργομισθιών, πολυθεσίας στο Δημόσιο κ.λπ., το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν παρέχει καμία κάλυψη. Το φαινόμενο αναπτύχθηκε, εξαιτίας χειρισμών των Διοικήσεων της ΕΡΤ και των Κυβερνήσεων, που, κατά συνέπεια, φέρουν την απόλυτη ευθύνη για την άμεση αντιμετώπισή του.

Για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ που πράγματι εργάζονται, η ΕΣΗΕΑ απαιτεί άμεση λύση στην κατεύθυνση της σταθερούς και πλήρους απασχόλησης με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Χρονοδιάγραμμα ή μεταβατικές λύσεις μπορούμε να συζητήσουμε, αλλά με σαφήνεια στην προοπτική της παραπάνω προϋπόθεσης.

Αν η Κυβέρνηση δεν απαντήσει αμέσως και πειστικά, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα κηρύξει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ -σε συνεργασία με την ΠΟΣΠΕΡΤ- με προοπτική άμεσης κλιμάκωσης σε 48ωρη ή επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ απαιτεί, ταυτόχρονα, απάντηση από την Κυβέρνηση και την ΕΡΤ για την ΣΣΕ του 2009 που, με δική τους ευθύνη, δεν έχει ακόμα υπογραφεί. Η διεκδίκηση ικανοποιητικής ΣΣΕ αποτελεί, επίσης, αίτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων στην ΕΡΤ».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s