O… δούρειος Ερντογάν!!!

Η επίσκεψη της πρωτοφανούς κουστωδίας Ερντογάν, στην Αθήνα, ήταν μια γοητευτικότατη, «αδελφική», στάχτη στα μάτια του κόσμου, με ένα και μοναδικό σκοπό:

Τον εξωραϊσμό της Τουρκίας, για την ευκολότερη είσοδό της στην Ε.Ε. και τη νομιμοποίησή της στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της.

Και, δυστυχώς, το πέτυχε. Τόσο αποτελεσματικά που κάποιος πολύ γνωστός αμερικανοθρεμμένος δημοσιογράφος πρότεινε, από τώρα τον κ. Ερντογάν για το επόμενο… Νόμπελ Ειρήνης!!!

Μια γρήγορη ματιά στα γεγονότα των τελευταίων ετών και μια σύντομη αποτίμηση των «μεγάλων» λόγων αλλά και των 21 υπογραφών, αυτής της «ιστορικής», όπως την αποκάλεσαν μερικοί, επίσκεψης στην Αθήνα, το αποδεικνύει.

Μείωση εξοπλισμών που δεν έγινε…

Μείωση έντασης που δεν θα γίνει…

Κοινή αξιοποίηση του Αιγαίου που ξέρουμε όλοι ότι έχει ήδη ρυθμισθεί =Από 20% Ελλάδα & Τουρκία και 60% Η.Π.Α.!

Παραβιάσεις που θα συνεχισθούν & με δική μας… βούλα!!!

Προβλήματα «μειονοτήτων» Θράκης που παραμένουν άλυτα..

Σε «Βόρεια & Νότια» Κύπρο, που επιμένει ο κ. Ερντογάν.

Οικονομικές συμφωνίες για 20% Ελληνικές εξαγωγές στην Τουρκία και 60% Τούρκικες εισαγωγές στην Ελλάδα.

Αμοιβαία και ταυτόχρονη μείωση μερικών ακραίων θέσεων στα σχολικά μας βιβλία που η ομάδα Ρεπούση-Δραγώνα έχει ήδη ξεκινήσει παραχαράσσοντας την ιστορία μας, ενώ στα Τούρκικα βιβλία, η Σάμος είναι πάντα… τούρκικη!!!

Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με τις νεοοθωμανικές, αυτοκρατορικές διακηρύξεις του προκλητικού Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, που ΟΥΔΕΙΣ τόλμησε να υπενθυμίσει στον κ. Ερντογάν…

Με τις ήδη ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ εκτάσεις στο Αιγαίο και τη Θράκη στις μεγάλες ξένες, παντοδύναμες, εταιρείες, για τις οποίες ΟΥΔΕΙΣ τηλε-αναλυτής μίλησε.

Με το ξαφνικό πάθος για Ελληνοτουρκική φιλία του πάλαι ποτέ «επαναστάτη» Κον Μπεντίτ και νυν κολώνα του ΝΑΤΟ στη διάλυση των Βαλκανίων, προπαγανδιστή του Σχεδίου Ανάν, μόνιμου επισκέπτη στην κατεχόμενη Κύπρο και μονίμως ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ από την ομάδα Σόρος κ.λπ.

Με την τραυματική εμπειρία μας, από την ΕΞΟΝΤΩΣΗ μας, όταν παλεύαμε, με το Μίκη, το 1988-92, με την Επιτροπή Ελληνο-Τουρκικής Φιλίας στηριγμένη στους λαούς μας και όχι ΣΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους..

Με το κερασάκι του Πολιτισμού στην τούρτα μας: Μια και θα φάμε στο ΔΙΟΝΥΣΟ, ας ανέβουμε λίγο και στο σπίτι του Μίκη, εντελώς ξαφνικά, αφού είναι εκεί, δίπλα..

(Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην τους ανοίξει την πόρτα του ο φίλος μας ο Μίκης… Θα μπορούσε όμως να τους πει έστω και δυό λέξεις από την πρόσφατη, σχετική, δημόσια, δυναμική τοποθέτησή του:

«Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιγξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού…»

Για λόγους ευγενείας ίσως να μην μίλησε; Για ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ, όμως, η ευγένεια, νομίζουμε ότι έχει και τα όριά της… Ας χαρεί τώρα τα τηλεκάναλα που προβάλλουν την εικόνα του σαν την ΚΑΛΥΤΕΡΗ στιγμή της επίσκεψης Ερντογάν και το συμπέρασμα, λοιπόν, βγαίνει αμέσως: Ο στόχος επετεύχθη:

1.- ΕΞΩΡΑϊΣΜΟΣ για να μπουν τα 80 εκατομμύρια Τούρκων στην Ε.Ε.

2.- ΚΥΡΙΑΡΧΗ δύναμη η Τουρκία σε Βαλκάνια & Μεσόγειο..

3.- ΜΕΣΙΤΗΣ καλοπληρωμένος η Ελλάδα..

…Δυστυχώς!

Στέφανος Ληναίος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s