«Να απαγορευτεί η μπούρκα από την Ε.Ε.»

Η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και μέλος των Ελευθερων Δημοκρατών της Γερμανίας Σιλβάνα Κοχ-Μερίν ζήτησε σήμερα την απαγόρευση της μπούρκας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα ήθελα η Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη να απαγορεύσει την μπούρκα σε κάθε της μορφή» δήλωσε η  Κοχ-Μερίν στην γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

«Η μπούρκα αποτελεί επίθεση κατά των δικαιωμάτων των γυναικών, πρόκειται για μία κινητή φυλακή» πρόσθεσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι Βέλγοι βουλευτές, σε μια πρώτη ψηφοφορία, ενέκριναν την απαγόρευση της μπούρκας ενώ στη Γαλλία αναμένεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τη γενική απαγόρευσή της μέσα στον Μάιο.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, προειδοποίησε σήμερα για αντιδράσεις από το Πακιστάν, την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία, αν υιοθετηθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Την αντίδραση τους στην απαγόρευση των ισλαμικών ενδυμασιών έχουν εκφράσει εκπρόσωποι μουσουλμανικών οργανώσεων καθώς και ομάδες υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τονίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s