Σενάρια για ανασχηματισμό ακόμη και εντός του Μαΐου. Ανακολουθίες και αμφιταλαντεύσεις

Σε κάθε περίπτωση, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση για αναθέρμανση της οικονομίας, ενώ το κυβερνητικό έργο σε ελάχιστους τομείς έχει αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών. Οι δύο αυτοί παράγοντες, σε συνδυασμό με τα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, απειλούν τη σταθερότητά της και την απήχησή της στην κοινή γνώμη, παρά την «προίκα» των δέκα μονάδων διαφοράς με τη ΝΔ.

Σενάρια για ανασχηματισμό ακόμη και εντός του Μαΐου

Στο πλαίσιο αυτό, όλο και περισσότεροι αρχίζουν να μιλούν ανοιχτά για ανασχηματισμό εντός του Μαΐου. Πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποκτήσει, πρώτον, πολιτικό κέντρο, δεύτερον, σοβαρή επικοινωνιακή στρατηγική και, τρίτον, αποτελεσματικό οικονομικό επιτελείο. Γιατί το πρώτο εξάμηνο πέρασε με πολλές ανακολουθίες και αμφιταλαντεύσεις, που έχουν πλήξει τους βασικούς πρωταγωνιστές.

Γ. Παπακωνσταντίνου και Λ. Κατσέλη υπονόμευσαν ο ένας το κύρος του άλλου, κάνοντας πολλούς να εισηγούνται ενοποίηση του οικονομικού επιτελείου, με άλλον «τσάρο» στο τιμόνι.

Χ. Παμπούκης και Θ. Πάγκαλος πέτυχαν σαν άτομα, αλλά ποτέ δεν συγκρότησαν μια ομάδα «μάχης» και ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο. Ο Γ. Πεταλωτής έμεινε με στοιχειώδη υποστήριξη σε έναν δύσκολο και άγνωστο σε αυτόν χώρο.

Δ. Ρέππας και Τ. Μπιρμπίλη χρεώνονται πως πάγωσαν τα έργα.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Κ. Μπατζελή βρίσκονται στο στόχαστρο συναδέλφων τους για καθυστερήσεις, παρότι ειδικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στέλνει καθημερινά e-mail με τις δράσεις του.

«Μα τον… Δία», όπου «Δίας» η ομάδα των αστυνομικών που περιπολεί στις γειτονιές, και με τη σύλληψη του «Επαναστατικού Αγώνα» ο Μ. Χρυσοχοΐδης έκανε τη θετική διαφορά.

Η Α. Διαμαντοπούλου ετοίμασε ακόμη μία μεταρρύθμιση στην Παιδεία, χωρίς όμως να αλλάξει σε κάτι την καθημερινότητα γονέων και μαθητών.

Ο Γ. Ραγκούσης και ο Αν. Λοβέρδος μπορούν να ισχυριστούν ότι έκαναν τη δουλειά τους και έφεραν σε πέρας τις αποστολές που ανέλαβαν. Αρκεί, βέβαια, να ψηφιστούν το Ασφαλιστικό και ο «Καλλικράτης».

Ο Ευ. Βενιζέλος θεωρείται «καλός στρατιώτης, καθότι απέφυγε να βγει διαμαρτυρόμενος για τα θέματα στα οποία όλοι ήξεραν πως διαφωνούσε».

Ο Π. Γερουλάνος χάθηκε στα βαθιά νερά της ΕΡΤ και του ΟΠΑΠ, ενώ ο Δ. Δρούτσας δείχνει να επιθυμεί την πλήρη υπουργοποίησή του και να φοβάται γι’ αυτή. Οι αποφάσεις ανήκουν στον πρωθυπουργό και η ώρα που θα τις πάρει όλα τα στοιχεία δείχνουν πως πλησιάζει. Αλλωστε τις επόμενες ημέρες επίκειται η τοποθέτηση ακόμη 2 υφυπουργών για τη Ναυτιλία στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για τα έσοδα στο υπουργείο Οικονομικών. [ΕΘΝΟΣ, 17/04/2010]

One comment on “Σενάρια για ανασχηματισμό ακόμη και εντός του Μαΐου. Ανακολουθίες και αμφιταλαντεύσεις

  1. Είναι αστείο αλλά αν εμβαθύνει κανείς δεν μπορεί παρά να βρεθεί σε μιά αμηχνία του παραλόγου της ζωής:ο Παπανδρέου-ο ΓΑΠ έ; όχι ο Ανδρέας-θα κρίνει το Βενιζέλο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s