Τα πρόστιμα για νομιμοποίηση

  • ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ – ΠΙΛΟΤΕΣ – ΥΠΟΓΕΙΑ
  • Θα ελεγχθούν σε μια πενταετία όλα τα κτίρια – Ηλεκτρονική ταυτότητα στις νέες οικοδομές

  • Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

Διαφοροποιήσεις στο ύψος των προστίμων, ανάλογα με την επιφάνεια, τη χρήση και τη θέση (εντός ή εκτός σχεδίου) του ακινήτου για παρανομίες που έχουν γίνει μέσα στο νόμιμο περίγραμμα μιας οικοδομής περιλαμβάνουν οι ρυθμίσεις που παρουσίασε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος, οι οποίες επεκτείνονται σε σοφίτες και πατάρια, πέρα από τις γνωστές περιπτώσεις των ημιυπαίθριων, των υπογείων και των πιλοτών.

Στα νέα στοιχεία, που στην τελική τους μορφή θα κατατεθούν τη Δευτέρα στη Βουλή, περιλαμβάνεται η δημιουργία ταμείου «περιβαλλοντικού ισοζυγίου», στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα πρόστιμα από όπου θα διατίθενται για αστικές αναπλάσεις και διαμόρφωση χώρων πρασίνου. «Δεν μιλάμε για τακτοποίηση, ούτε για νομιμοποίηση», υπογράμμισε η Τίνα Μπιρμπίλη. Επιφυλάχθηκε ωστόσο να διευκρινίσει με ποιο τρόπο οι παράνομοι χώροι θα μεταβιβάζονται και θα δηλώνονται στην Εφορία για να γίνει σαφής ο νομικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων.

Το πακέτο που παρουσίασε χθες μετά το υπουργικό συμβούλιο διαφοροποιείται σε έξι σημεία σε σχέση με τις διατάξεις του νόμου 3775/2009 που έχει παγώσει και σε γενικές γραμμές προβλέπει τα εξής:

Πλήρες θέμα…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s