Αλ. Τσίπρας: Μόνη αντιπολίτευση η αριστερά! Και λοιπόν;

  • Στη σημερινή κυριακάτικη Αυγή διαβάζω:
  • Το «ιδιότυπο συναινετικό μέτωπο» που αναπτύσσεται μεταξύ κυβέρνησης, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, όπως προέκυψε από τη σχεδόν κοινή υποδοχή των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής, περιέγραψε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «η αριστερά αναδεικνύεται στον ρόλο της μοναδικής αντιπολίτευσης». Μια συνεδρίαση που είχε αντικείμενο την κατάληξη επί των κειμένων των θέσεων για το έκτακτο συνέδριο του Ιουνίου και τη χάραξη της τακτικής του κόμματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
  • Ιδιότυπο συναινετικό μέτωπο κυβέρνησης, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ
  • Στην εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΝ μίλησε, λοιπόν, για το συναινετικό μπλοκ που δημιουργείται γύρω από την κυβερνητική πολιτική, λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς πήγε στις Βρυξέλλες ως σκιώδης πρωθυπουργός, προκειμένου να διαμορφώσει ένα πλαίσιο σκιώδους συμπολίτευσης», ενώ για τον κ. Καρατζαφέρη σημείωσε ότι είναι «ο βασικός πυλώνας της κυβερνητικής στήριξης». Με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τις επιλογές της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ αναρωτήθηκε γιατί δεν φορολογούνται οι τράπεζες επί των ποσών που κερδίζουν, γιατί δεν φορολογείται η εκκλησιαστική περιουσία, αλλά και οι εφοπλιστές.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ο νεαρός Τσίπρας ξύπνησε! Δηλαδή, απ’ όσο τον έχουμε παρακολουθήσει στις δημόσιες παρεμβάσεις του, το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι η αντιπολίτευση για την… αντιπολίτευση! Όλα τα βλέπει μαύρα κι άραχλα, παντού βλέπει συμφωνίες, συμμαχίες, ήττες, ψέματα, κεφάλαιο κ.λπ. Μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι όλα όσα λέει είναι η μόνη οδός της αληθείας και της σωτηρίας της πατρίδος; Ας το κάνει για να ηρεμήσει κι αυτός κι εμείς… Και κάτι ακόμα: Σε τι διαφέρουν αυτοί εκεί του Συνασπισμού από το ΚΚΕ; Το ίδιο νόμισμα είναι. Ας μην κοροϊδεύουν τον κόσμο. Φανατισμός…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s