Πρόβλεψη-σοκ για ανεργία στο 12%

Το ενδεχόμενο ότι η ανεργία θα φθάσει στα τέλη Μαρτίου το 12% σε σχέση με το 10,2% τον προηγούμενο Δεκέμβριο εξέφρασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ η ΓΣΕΕ προβλέπει ότι θα υπερβεί το 16%.

O υπουργός, μιλώντας στα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, τόνισε ότι αμέσως μετά το Πάσχα η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει το σχέδιο νόμου που θα αναφέρεται στις ρυθμίσεις των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η ανεργία, με τις 3 στις 10 νέες γυναίκες να είναι χωρίς δουλειά και το ποσοστό ανεργίας να ανέρχεται στο 10,3% (διπλάσιο απ΄ ό,τι των ανδρών). Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι προβλέψεις για μεγάλη άνοδο τους επόμενους μήνες: το ΙΝΕ- ΓΣΕΕ εκτιμά ότι το ποσοστό φέτος θα φθάσει σε ύψος- ρεκόρ 16,5%, το οποίο μεταφράζεται σε 850.000 ανέργους. Ήδη στον ΟΑΕΔ καταγράφηκε τον περασμένο μήνα ο αριθμός- ρεκόρ των 767.000 εγγεγραμμένων ανέργων, όταν ο ίδιος ο Οργανισμός κατέγραψε απώλεια 163.403 θέσεων και συρρίκνωση της μισθωτής εργασίας κατά 86.171 τον πρώτο χρόνο της οικονομικής κρίσης (Ιανουάριος- Δεκέμβριος 2009). ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s