Κορνέλ, το πανεπιστήμιο των αυτοχείρων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Τρεις φοιτητές του Κορνέλ βρέθηκαν νεκροί τις τελευταίες εβδομάδες, επιβεβαιώνοντας την κακή φήμη του αμερικανικού πανεπιστημίου στον τομέα των αυτοκτονιών.

Στο περίφημο πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ένα από τα οκτώ της κλειστής λέσχης του Ιvy League, σημειώθηκαν τρεις θάνατοι φοιτητών από τις αρχές της χρονιάς, για τους οποίους υπάρχει η βεβαιότητα ότι οφείλονται σε αυτοκτονία.

Από την ίδρυσή του, το 1866, το Κορνέλ, με έδρα την πόλη Ιθακα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, είχε τη φήμη του «σχολείου των αυτοκτονιών», εξαιτίας του φυσικού του περιβάλλοντος, με τις έξι βραχώδεις «χαράδρες» του και τις γέφυρες που είναι υποχρεωμένοι οι φοιτητές να διασχίζουν καθημερινά για να πάνε από το ένα κτίριο στο άλλο.

Στις 17 Φεβρουαρίου βρέθηκε κάτω από μια γέφυρα το πτώμα ενός πρωτοετούς φοιτητή από τη Φλόριδα. Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε το πτώμα ενός δευτεροετούς, πάλι κάτω από μια γέφυρα, και την επομένη το κακό τρίτωσε, όταν ένας οδηγός είδε κάποιον να πέφτει από μια άλλη γέφυρα. Με αυτούς τους τρεις ανέρχεται σε έξι ο αριθμός των θανάτων που σημειώθηκαν στους χώρους του πανεπιστημίου το εφετινό ακαδημαϊκό έτος. Οι άλλοι τρεις σημειώθηκαν στα τέλη του 2009.

Advertisements
By massmeeting Posted in ΗΠΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s