Σε δίνη ο Νικολά Σαρκοζί

  • Μόλις 26%, το χειρότερο ποσοστό από το 1958, έλαβε η γαλλική Δεξιά, ωστόσο ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως «δεν τα πήγαμε και άσχημα». Στο 53% η αποχή, κέρδη για τον Λεπέν
  • Αντιμέτωπος με την οργή «βαρόνων» και ψηφοφόρων του UMP -των τελευταίων στα blogs και στο facebook- βρίσκεται ο Νικολά Σαρκοζί, για το χειρότερο ποσοστό (26%) που σημείωσε η γαλλική Δεξιά από συστάσεως της «γκωλικής» Πέμπτης Δημοκρατίας, δηλαδή από το 1958!

  • Ομως την ώρα που τα κόμματα της Αριστεράς συμμαχούν για να τον ρίξουν νοκ άουτ στον β’ γύρο των περιφερειακών εκλογών στις 21 Μαρτίου, ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει να «στρουθοκαμηλίζει» (έκφραση της «Λιμπερασιόν»), αρνούμενος να δεχτεί την ήττα και ποντάροντας στο 53% της αποχής.

Σε δίνη ο Ν. Σαρκοζί

«Δεν τα πήγαμε κι άσχημα δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Οι Εργατικοί στην Αγγλία και οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ έχουν περισσότερα προβλήματα», φέρεται να είπε ο Σαρκοζί στους άφωνους συνεργάτες του, στον δευτεριάτικο πρωινό καφέ των Ηλυσίων.

Σύμφωνα με τη «Μοντ» ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση με ολιγομελή «ομάδα κρούσης», στην οποία συμμετέχει και η φερόμενη ως ερωμένη του, υπουργός Οικολογίας Σαντάλ Ζουανό.

Ομως ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ τον κάλεσε να αναλογιστεί «για ποιον λόγο η Δεξιά έγινε αντικείμενο τέτοιας απέχθειας από τους ψηφοφόρους», συμβουλεύοντάς τον να ξανασκεφτεί τις μεταρρυθμίσεις και το φορολογικό σύστημα.

Σε δίνη ο Ν. Σαρκοζί

Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο βετεράνος γερουσιαστής Φιλίπ Νταγιέ (άνθρωπος του πρώην πρωθυπουργού Ραφαρέν), λέγοντας ότι πρέπει να είναι κανείς «εντελώς κουφός» για να μην αντιληφθεί την ψήφο τιμωρίας. Ο δεξιός γερουσιαστής επιτέθηκε στην επικοινωνιακή ομάδα του Σαρκοζί για την προσπάθεια εξωραϊσμού της ήττας, καταγγέλλοντας ότι το «παλάτι» (σ.σ.: προεδρικό μέγαρο) έχει θέσει το UMP υπό τον απόλυτο έλεγχό του.

Οι «Τάιμς» του Λονδίνου εκτιμούν ότι ο 55χρονος Σαρκοζί αποτελεί πλέον βαρίδι για το κόμμα του, σε βαθμό που η Δεξιά να αναζητά ήδη άλλον υποψήφιο πρόεδρο για το 2012.

«Οι Γάλλοι τρομάζουν από το πολιτικοκοινωνικό αδιέξοδο και βλέπουν ότι ο σαρκοζισμός δεν λειτουργεί πια», είπε συνεργάτης του προέδρου στη «Μοντ»… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχολιάστε