Τελικά, τι επιζητούν οι Γερμανοί; Κι εμείς τι κάνουμε;

Οραμα και πραγματικότητα

ΕΣΠΕΥΣΑΝ οι Γερμανοί, που αντιδρούν πεισματικά στο σχέδιο οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, να προεξοφλήσουν, ότι και η απόφαση της συνόδου κορυφής της 25ης Μαρτίου θα είναι αρνητική. Δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, πως παρέμβαση πρέπει να γίνει μόνο σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά, όπως είπε, αυτό το ενδεχόμενο δεν υπάρχει προς το παρόν.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, λοιπόν, το Βερολίνο να καταληστευθεί η Ελλάδα από τους δανειστές κερδοσκόπους, να φτάσει στο χείλος του γκρεμού και τότε να ενδιαφερθεί η κυρία Μέρκελ για την τύχη της ατυχούς εταίρου της. Αυτό λέγεται κοινοτική αλληλεγγύη!

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ και υπό τη συνεχή γερμανική πίεση, το Eurogroup ζητάει από την Ελλάδα να ανακοινώσει στις 15 Μαΐου νέα μέτρα για το 2011 και το 2012! Ζητάει, δηλαδή, μέσα σε τρία χρόνια να χρεοκοπήσουν οι Ελληνες και να οδηγηθεί η χώρα σε κοινωνική έκρηξη, η οποία είναι βέβαιον, ότι θα μεταδοθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη της αναλγησίας. Τότε κανένα σχέδιο δεν θα μπορεί να σώσει το σαθρό οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ, ωστόσο, η αισιοδοξία, ότι στη σύνοδο κορυφής θα πρυτανεύσει η λογική, όπως πιστεύει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δήλωσε πως θα ληφθεί πολιτική απόφαση, γιατί «υπάρχει πολιτική βούληση». Ο υπουργός επιβεβαίωσε, ότι ο μηχανισμός στήριξης, που συζητείται, θα προβλέπει εθελοντική δανειοδότηση από χώρες της ευρωζώνης, με συντονιστή την Κομισιόν. Εθελοντικά, η Γερμανία μπορεί να μείνει έξω από τον μηχανισμό στήριξης, για να δείξει τον σεβασμό της στην αρχή της αλληλεγγύης.

ΑΝ ΚΑΙ στη σύνοδο κορυφής των 27 επικρατήσει η γερμανική άποψη, τότε θα φανεί το χάσμα στην Ε.Ε. και θα αποδειχθούν κενές περιεχομένου οι αναγνωρίσεις από τους εταίρους μας, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή πορεία» και «εκτιμώνται οι προσπάθειές της».

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αρνητικής απόφασης από τη σύνοδο κορυφής, η Ελλάδα θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για δανεισμό, όπως δήλωσε χθες από τη Βουδαπέστη ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Υπογράμμισε, μάλιστα: «Εχουμε δεχθεί εκφράσεις αλληλεγγύης από πολλούς, αλλά έχουμε αντιμετωπίσει και δυσκολίες εξαιτίας των θεσμών. Χρειαζόμαστε θεσμούς που θα βοηθούν χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

ΘΕΛΕΙ η γερμανική άποψη να ρίχνονται στον Καιάδα οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση, δηλαδή ακόμη και να αποβάλλονται από την ευρωζώνη. Με τέτοιες θέσεις, όμως, που αποκαλύπτουν το τεράστιο θεσμικό δημοκρατικό κενό, δεν οικοδομείται μια ένωση ισότιμων κρατών, όπως οραματίστηκαν την Ευρωπαϊκή Ενωση οι ιδρυτές της. Σ’ αυτό το όραμα, για μια ευρωπαϊκή οικογένεια σύγκλισης, πίστεψαν οι λαοί της Ευρώπης. Μήπως εξαπατήθηκαν;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s