Απαραίτητες μεταρρυθμίσεις

ΚΑΙ ΜΕΤΑ το φορολογικό, η ώρα του ασφαλιστικού. Η προεργασία του υπουργείου ολοκληρώνεται, η επιτροπή των «σοφών» έχει υποβάλει τις προτάσεις της, οι διάφορες παράμετροι του προβλήματος αξιολογούνται και ήδη εισερχόμαστε στην τελική ευθεία έτσι ώστε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να αποτελέσει γεγονός μέσα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες.

ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ από τις παραμέτρους, που υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να προσλάβει ακόμη και εκρηκτικές διαστάσεις, είναι η ενδεχόμενη εξίσωση εδώ και τώρα των ορίων συνταξιοδότησης στον δημόσιο τομέα. Η κυβέρνηση σχεδίαζε να την ξεκινήσει από το 2013 και να την ολοκληρώσει μέσα σε 5 χρόνια, αλλά η Κοινότητα πιέζει για μια σειρά από άμεσα μέτρα και ανάμεσα σ’ αυτά είναι και το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας.

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ανησυχούν ιδιαίτερα την κυβέρνηση. Και δικαιολογημένα, αφού ο κίνδυνος να δημιουργηθεί κύμα φυγής δημοσίων υπαλλήλων είναι ενδεχόμενο να αποτελέσει τη χαριστική βολή για το ασφαλιστικό σύστημα, αφού το έλλειμμα του Ταμείου Προνοίας, που ήδη βρίσκεται στα 800 εκατομμύρια, μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι και στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ… ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s