«Πράσινο φως» από Αλμούνια στην Ελλάδα

  • Τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για περικοπές δημόσιων δαπανών είναι φιλόδοξα και αντιμετωπίζουν ορισμένους κινδύνους, αλλά είναι δυνατή η εφαρμογή τους και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα εγκρίνει πλήρως, ανέφερε χτες ο Επίτροπος Οικονομικών Θεμάτων Χοακίν Αλμούνια.

Τα σχόλια αυτά του κ. Αλμούνια προς το πρακτορείο Reuters, γίνονται λίγο πριν η Κομισιόν ανακοινώσει επίσημα τις συστάσεις της προς την Ελλάδα για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. «Αυτό που λέμε στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι το πρόγραμμα σταθερότητας που παρουσιάσατε θέτει φιλόδοξους στόχους και αντικειμενικούς σκοπούς, και εμείς [η Κομισιόν] εγκρίνουμε πλήρως αυτούς τους φιλόδοξους στόχους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλμούνια. «Πιστεύουμε ότι η επίτευξη αυτών των στόχων στα επόμενα 3 χρόνια, πριν από το τέλος του 2012, είναι απολύτως απαραίτητη. Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν, αλλά περιστοιχίζονται από κινδύνους», συμπλήρωσε ο οικονομικός επίτροπος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας γνωρίζει τους κινδύνους αυτούς.

  • Επιπρόσθετα μέτρα, εάν χρειαστεί

«Με τις συστάσεις μας, δημιουργούμε μια διαδικασία παρακολούθησης της εφαρμογής του προγράμματος, η οποία εμπεριέχει και την ανάγκη για λήψη επιπρόσθετων μέτρων σε περίπτωση που ορισμένοι από τους κινδύνους επηρεάζουν την πρόοδο των μέτρων», είπε ο κ. Αλμούνια. Τόνισε ωστόσο ότι: «Δεν θα δεχθούμε ολισθήσεις στην πορεία για την επίτευξη των στόχων». «Κάθε φορά που θα διαπιστώνουμε ολισθήσεις, λόγω της εμφάνισης κάποιων κινδύνων, θα ζητάμε επιπρόσθετα μέτρα διόρθωσης. Σημειώνουμε ότι οι ελληνικές αρχές είναι έτοιμες με το πρόγραμμα σταθερότητας να λάβουν άμεσα τα επιπρόσθετα μέτρα που ενδέχεται να ζητήσουμε, εάν προκύψει η ανάγκη από την παρακολούθηση της εφαρμογής», διευκρίνισε ο επίτροπος Αλμούνια. http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s