Αυξήσεις τιμών διοδίων

  • Από μεθαύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου αυξάνονται οι τιμές διοδίων στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου κατά 10 λεπτά του ευρώ για τα ΙΧ αυτοκίνητα, κατά 30-60 λεπτά για τα φορτηγά και κατά 50 λεπτά ως 1 ευρώ για τα λεωφορεία. Ετσι οι τιμές διοδίου διαμορφώνονται ως εξής: τα ΙΧ αυτοκίνητα θα πληρώνουν 11,80 ευρώ, τα φορτηγά με 2 άξονες 18,30 ευρώ, τα φορτηγά με 3 άξονες 29,80 ευρώ, τα φορτηγά με 4 άξονες και άνω θα πληρώνουν 39,20 ευρώ, όπως και τώρα.
  • Για τα λεωφορεία μέχρι 20 θέσεων η τιμή διοδίου γίνεται 27,50 ευρώ, για τα λεωφορεία 20-40 θέσεων 38,50 ευρώ, για τα λεωφορεία άνω των 40 θέσεων 59 ευρώ. Για τις μοτοσικλέτες το διόδιο παραμένει στα 1,80 ευρώ. Ουσιαστικά αυξάνονται οι επτά κατηγορίες διελεύσεως από τις συνολικά 27. Οι υπόλοιπες 20 παραμένουν στα ίδια επίπεδα, μεταξύ των οποίων είναι και οι διελεύσεις με ηλεκτρονικό πομποδέκτη (e-pass).
  • Υπενθυμίζεται ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ισχύσουν οι αυξήσεις στις τιμές διοδίων και στην Εθνική οδό Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα. Για τα δίκυκλα και τα τρίκυκλα η νέα τιμή είναι 2 ευρώ, για τα ΙΧ αυτοκίνητα είναι 2,90 ευρώ, για τα φορτηγά με 2-3 άξονες 7,20 ευρώ και για τα μεγαλύτερα οχήματα 10,10 ευρώ.

* Επαναλειτουργούν από μεθαύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 οι σταθμοί διοδίων του τμήματος Μαλιακός- Κλειδί του αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ και αρχίζει η λειτουργία του νέου Σταθμού Διοδίων του Κλειδίου (Αιγίνιο), όπως ανακοινώθηκε από την κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ. Η είσπραξη διοδίων είχε διακοπεί μετά την πτώση των βράχων στα Τέμπη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s