Ποιοι κάνουν τη στρουθοκάμηλο;

Η πρώτη παραίτηση μέλους της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι γεγονός. Πρόκειται για τον υφυπουργό Εσωτερικών Ντίνο Ρόβλια, που παραιτήθηκε κατόπιν δημοσιευμάτων που εμφανίζουν το πολιτικό γραφείο του να ασχολείται με αιτήματα μεταθέσεων αστυνομικών και στρατιωτικών.

Μπράβο, θα πουν κάποιοι, στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ που «αποκάλυψε» την «παρανομία»! Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Γιατί αφ’ ενός ΔΕΝ υπέπεσε και σε κανένα παράπτωμα ο Ρόβλιας, που είναι ένας σοβαρός και έντιμος άνθρωπος και πολιτικός, ούτε παρανόμησε. Και αφ’ ετέρου, κάποιοι διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο! Ξαφνικά ανακάλυψαν ποιος είναι η κακοδαιμονία του συστήματος!

Εάν με την «αποπομπή» του Ρόβλια από την κυβέρνηση, νομίζει ο πρωθυπουργός ότι σώζεται η ισορροπία της, κάνει λάθος. Δεν με απασχολεί το γεγονός ότι μπορεί να μην είχε ο Ρόβλιας καλές σχέσεις με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος δεν του είχε καν εκχωρήσει αρμοδιότητες. Εάν ο Ραγκούσης -μιλάμε υποθετικά- έχει αρχίσει να λειτουργεί κατ’ αυτό τον τρόπο, ζήτω που καήκαμε. Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ένα ασήμαντο περιστατικό μεγεθύνθηκε από τον γνωστό [«ανεπίληπτο»] ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ και τη «ζούγκλα» του, για λόγους που μόνον εκείνος γνωρίζει. Αλλά είναι ευκαιρία να καταλάβουν οι πολιτικοί ότι η συνάφεια με έτοιου είδους «δημοσιογράφους» είναι ολέθρια. Είδα και τον Τριανταφυλλόπουλο το βράδυ στο «δελτίο ειδήσεων» του Alter κι ο τρόπος που μιλούσε έμοιαζε με το γνωστό «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»! Πάντως η περίπτωση του Ρόβλια μου θυμίζει κάπως την περίπτωση του Σάββα Τσιτουρίδη που έγινε ο «αποδιοπομπαίος τράγος» σε μια χρονική φάση που ο Καραμανλής επιθυμούσε να εμφανίζεται ως ο διαπρύσιος κήρυκας της ηθικής…

Μήπως θα πρέπει να προσέξει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διότι η ιστορία εποαναλαμβάνεται καμιά φορά – και ως φάρσα!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s