Γελοιοποιήθηκε το σύστημα με τα βιογραφικά!

  • «ΣΚΙΑΖΕΙ» ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Α. ΚΟΥΤΟΥΠΗ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  • Τον «κουτούπωσε» το Facebook

Τον διόρισαν προχθές το βράδυ ειδικό γραμματέα στο υπουργείο Οικονομικών και μόλις χθες ανακάλυψαν ότι ο Ανδρέας Κουτούπης το βράδυ των εκλογών είχε εκφραστεί μέσω του Διαδικτύου, όπως αναφέρει κυβερνητική ανακοίνωση, «με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση, την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης».

Ανδρέας Κουτούπης: Ανακλήθηκε ο διορισμός του, γιατί στο Διαδίκτυο είχε εκφραστεί «με χυδαίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση»

Ανδρέας Κουτούπης: Ανακλήθηκε ο διορισμός του, γιατί στο Διαδίκτυο είχε εκφραστεί «με χυδαίους χαρακτηρισμούς για την κυβέρνηση»

Ο διορισμός του αργά το βράδυ ανακλήθηκε άρον άρον. Στο παρελθόν ήταν υποψήφιος στο Οικονομικό Επιμελητήριο με τη Ν.Δ. Στο μέγαρο Μαξιμου ήταν βαρύ το κλίμα χθες το βράδυ, αφού η υπόθεση σκιάζει τη διαδικασία επιλογής των γενικών και ειδικών γραμματέων μέσω των βιογραφικών. Επίσης, γιατί παρά τον έλεγχο που υποτίθεται ότι γίνεται για τους υποψήφιους πριν ανακοινωθεί ο διορισμός τους και ο οποίος προβάλλεται από την κυβέρνηση και ως ένας από τους λόγους της καθυστέρησης, ξέφυγε μια τόσο σοβαρή περίπτωση. Ο αποπεμφθείς φέρεται να έχει γράψει στο Διαδίκτυο ότι ξεκινάει με το ΠΑΣΟΚ περίοδος μεγάλης κονόμας και ότι τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους…

Αναζητήθηκε για εξηγήσεις ο υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ο οποίος είχε δώσει την τελική έγκριση διορισμού. Οι εξηγήσεις του ήταν περίπου αυτές που και στην ανακοίνωση αναφέρονται. Ανάλογου περιεχομένου ήταν και οι εξηγήσεις του γραφείου Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. Εντονες ήταν οι διαμαρτυρίες και προς το ΠΑΣΟΚ από στελέχη του Πειραιά που γνώριζαν τον κ. Κουτούπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, το βιογραφικό του Ανδρέα Κουτούπη (είχε διοριστεί ειδικός γραμματέας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών) «κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη και μετά επελέγη για τη θέση του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ».

Η στάση του αυτή, αναφέρει η ανακοίνωση, αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης «όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Ελληνας πολίτης σε δημόσια θέση, αλλά είναι επίσης έκθετος και υπόλογος και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση».

Ακολούθως αναφέρει ότι ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του ελληνικού λαού.

  • Π.ΣΩΚ., Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s