Η δικαιοσύνη είναι τυφλή και ο έφορος Ακροπόλεως επίσης;

Όπως καλά γνωρίζουμε όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο μόνο που μερικοί είναι πιο ίσιοι. Το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή του αρχαιολογικού νόμου όπως μάθαμε από πρώτο χέρι και στου Φιλοπάππου. Ο νόμος χαλαρώνει ή και εξατμίζεται τελείως σε περιπτώσεις όπως οι καταπατήσεις του Διονύσου ή η παλιότερη καταπάτηση της Πνύκας από τους μισθωτές του καφενείου, ή η είσοδος τροχοφόρων στο λόφο. Ο νόμος όμως είναι αμείλικτος όταν πρόκειται να εφαρμοστεί κατά περιπατητών και απλών πολιτών.

Έτσι συνέβη και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης το Σάββατο 3 Οκτώβρη κατά την επίσκεψη εκεί της οικογένειας Καραμανλή. Σύμφωνα με τους κανόνες του μουσείου η φωτογράφηση εντός των χώρων του απαγορεύεται. Επιπλέον όπως είναι γνωστό σε όλα τα μουσεία απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φλας των φωτογραφικών μηχανών καθώς έχει εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες για τα έργα τέχνης.

Δείτε εδώ στην ιστοσελίδα του μουσείου ότι απαγορεύεται η φωτογράφηση. Πατήστε πάνω στο “Φωτογραφίες στο Μουσείο”.

Επειδή όμως αυτή τη φορά “φωτογράφος” ήταν ο ανήλικος γιος του πρωθυπουργού ο νόμος και οι κανονισμοί πήγαν περίπατο! Μιας και απ’ ότι φαίνεται πιο σημαντικό από την προστασία των αρχαιοτήτων είναι να μάθει αυτό το παιδί ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει. Έτσι ο μικρός Αλέξανδρος -ο τελευταίος που φταίει- έβγαζε ασύστολα φωτογραφίες με φλας τα εκθέματα του μουσείου. Αντιθέτως οι υπόλοιποι επισκέπτες, όλων των ηλικιών, εθνικοτήτων και ιδιοτήτων μπορούσαν μόνο να κοιτάζουν καθώς είναι …λιγότερο ίσοι! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s