Σε κατάσταση αποσύνθεσης η ΝΔ

ΕΙΝΑΙ αλλεπάλληλα τα πλήγματα που έχει δεχτεί τα τελευταία 24ωρα η Νέα Δημοκρατία. Και προφανώς θα δεχτεί κι άλλα μέσα στις επόμενες μέρες, μια και ορισμένα από τα φαινόμενα που παρατηρούνται αναμένεται να κλιμακωθούν με τη δυναμική χιονοστιβάδας και με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες.

ΠΡΩΤΟ πλήγμα ήταν η εμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη και η δημοσιοποίηση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, είχε ευρεία απήχηση στην κοινή γνώμη και πάντως σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν οι εξαγγελίες του Κ. Καραμανλή.

ΔΕΥΤΕΡΟ πλήγμα ήταν οι χθεσινές δημοσκοπήσεις, οι οποίες έδειξαν ότι η ψαλίδα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά αντίθετα ανοίγει. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, όπως στη δημοσκόπηση της Metron, το άνοιγμα προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις.

ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ πλήγμα είναι πλέον τα εσωτερικά προβλήματα που προκάλεσαν η συμμετοχή των μισών Βατοπεδινών στα ψηφοδέλτια του κόμματος, οι αποκλεισμοί ορισμένων βουλευτών από τις λίστες και η άρνηση ενός ή δύο από αυτούς ν αποδεχτούν τις αρχηγικές αποφάσεις, αποδεχόμενοι ταυτόχρονα και τον ψόγο που έμμεσα τους καταλογίζεται για συμπεριφορές και πρακτικές οι οποίες «πλήγωσαν την παράταξη και τους ψηφοφόρους».

Μ’ ΑΥΤΗ τη διαμορφωμένη πραγματικότητα η Νέα Δημοκρατία εισέρχεται στις τρεις τελευταίες βδομάδες της προεκλογικής περιόδου χωρίς σοβαρές δυνατότητες αντίδρασης και μάλλον παγιδευμένη. Κατά πάσα βεβαιότητα, την εβδομάδα αυτή θα κυριαρχήσουν οι αντιδράσεις των «κομμένων».

ΚΑΙ ΟΠΩΣ όλα δείχνουν, το πιθανότερο είναι πως οι καταγγελίες που ήδη εκτοξεύτηκαν θα επιφέρουν νέα πλήγματα σε μια κυβέρνηση κι έναν κομματικό μηχανισμό που αδυνατούν ν ανταποκριθούν στοιχειωδώς στις απαιτήσεις ενός κρίσιμου προεκλογικού αγώνα.

ΔΕΝ ΘΑ είναι ίσως καθόλου περίεργο αν τελικά αποδειχθεί ότι τα χειρότερα για τον Κ. Καραμανλή και τη ΝΔ είναι μπροστά. Και δεν εννοούμε μόνο το εκλογικό αποτέλεσμα. [ΕΘΝΟΣ, 15/09/2009]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s