Το τέλος των ψευδαισθήσεων

  • ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ καθημερινά ο κύκλος των βουλευτών, των στελεχών αλλά και των υπουργών, που ζητάνε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να δραστηριοποιηθεί ο Κ. Καραμανλής και ν αποδείξει έμπρακτα πως όντως έχει λάβει το μήνυμα των ευρωεκλογών και είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις, έτσι ώστε να διαμορφωθούν προϋποθέσεις ανάκαμψης της κυβέρνησης.

ΩΣΤΟΣΟ, κανένας απ όσους μετέχουν σ’ αυτόν τον άτυπο εσωκομματικό προβληματισμό δεν δείχνει ν αντιλαμβάνεται πως ούτε οι εναλλαγές προσώπων στους υπουργικούς θώκους, ούτε τα φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα, αλλά ούτε και οι ατελείς εφαρμογές ειλημμένων υποχρεώσεων έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι δυνατό να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι κάτι ουσιαστικό αλλάζει στη διακυβέρνηση της χώρας.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ φυσικό. Οπως επανειλημμένα έχουμε υπογραμμίσει, δεν είμαστε στο 2004 ή και στο 2007, τότε που η καλλιέργεια ψευδαισθήσεων και η αδίστακτη κατασυκοφάντηση των προκατόχων τους επέτρεπε στον Κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του να κυριαρχούν στην πολιτική ζωή και να διαχειρίζονται την εξουσία με επικοινωνιακούς και μόνο όρους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, άλλωστε, της πρακτικής εκείνης είναι τα σημερινά διογκωμένα προβλήματα και οι εκρηκτικές καταστάσεις τις οποίες έχουν προκαλέσει. Και τα προβλήματα αυτά απαιτούν σοβαρούς και υπεύθυνους χειρισμούς και όχι φτηνά μικροπολιτικά κόλπα, όπως αυτά στα οποία ειδικεύεται ο σημερινός πρωθυπουργός και οι επιτελείς του.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, μεθοδική και σε βάθος επεξεργασία για την επιλογή των κατάλληλων παρεμβάσεων, αποφασιστικότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης στην εκτέλεση των προσχεδιασμένων μέτρων. Προϋποθέσεις δηλαδή τις οποίες οι κυβερνώντες έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι δεν διαθέτουν και, φυσικά, δεν είναι δυνατό ν αποκτήσουν από τη μία μέρα στην άλλη.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο Κ. Καραμανλής και το κόμμα του έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την αποδεδειγμένη πια αδυναμία τους ν αναμετρηθούν με τα προβλήματα της χώρας. Ποτέ δεν είχαν τέτοια πρόθεση και ποτέ δεν διέθεταν το ανάλογο σχέδιο. Είναι κάτι που επιβεβαιώνεται καθημερινά.

  • ΓΝΩΜΗ, ΕΘΝΟΣ, 18/07/2009
Advertisements

One comment on “Το τέλος των ψευδαισθήσεων

  1. ΔΕΝ μπορεί ο άθρωπος . Είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Του φορτώσανε λόγω όνόματος και έλλειψης «ηγέτη» την προεδρία της Ν.Δ. και κατά συνέπεια την πρωθυπουργία. Ε! Φτάνει πια θέλετε και να κυβερνάει κιόλας; Γι αυτό είναι άλλοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s