Απειλούν με νέο αίμα. Xτυπήματα κατά πολιτικών και δημοσιογράφων προαναγγέλλει η Σέχτα Επαναστατών

Τη σκυτάλη από τις ένοπλες οργανώσεις του αντάρτικου πόλεων που έδρασαν κατά το παρελθόν επιχειρεί να πάρει η Σέχτα Επαναστατών στην προκήρυξη που έστειλε στα «ΝΕΑ», με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα.

Την τρίτη τους προκήρυξη τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης- που πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο (ανακοίνωση νούμερο 3, τιτλοφορείται)- είχαν αφήσει στον λόφο του Στρέφη, ένα CD μέσα σ΄ ένα πρόσφατα κατεστραμμένο καφάο.

Και αυτό το κείμενο των τρομοκρατών αποτελεί μανιφέστο απειλών. Στο τρίτο κατά σειρά κείμενό της- η πρώτη ανάγνωση δείχνει ότι ο συντάκτης (ή οι συντάκτες) δεν είναι το ίδιο πρόσωπο με τις προηγούμενες προκηρύξεις- η Σέχτα απειλεί ευθέως τους μάρτυρες της δολοφονίας του αστυνομικού στα Πατήσια και τη Σοφία Κυριακίδου, βασική μάρτυρα στη δίκη του ΕΛΑ. Με ωμές και κυνικές διατυπώσεις, οι τρομοκράτες λένε ότι «έχουμε πόλεμο, όχι πάρτι» και προαναγγέλλουν νέες δολοφονίες εξίσου κυνικά: «Προωθούμε την επαναστατική βία και κατ΄ επέκτασιν τις ένοπλες δολοφονίες εναντίον του ανθρώπινου δυναμικού του συστήματος (…) Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα».

  • Η περιγραφή της δολοφονίας

«ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ιστορία του αντάρτικου πόλης» χαρακτηρίζουν οι τρομοκράτες την εν ψυχρώ δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα. Σπεύδουν, μάλιστα, να διαψεύσουν την ύπαρξη γραπτού μηνύματος το οποίο ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, λέγοντας ότι οι πληροφορίες που αφήνονται να διαρρεύσουν προκειμένου να περάσει πιο εύκολα το νομοσχέδιο για τα καρτοκινητά.

«Κάνουμε πόλεμο, όχι πάρτι για να μας κατηγορείτε ότι ήρθαμε ακάλεστοι», λένε κυνικά οι τρομοκράτες που περιγράφουν τη δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής ως εξής: «Ενας ένοπλος σχηματισμός του εκτελεστικού μας βραχίονα πλησίασε τ΄ αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και εκτελέσαμε με 24 σφαίρες τον μπάτσο που φρουρούσε το σπίτι της ψευδο- μάρτυρος Σοφίας Κυριακίδου.  Προσεγγίσαμε, λοιπόν, το στόχο και αφού ελέγξαμε περιμετρικά το χώρο της επίθεσης, εκτελέσαμε το σχέδιο της οργάνωσής μας και αποχωρήσαμε με επιτυχία».  Οι τρομοκράτες αναφέρονται απαξιωτικά στην Αντιτρομοκρατική, που «αυτοπαρουσιαζόταν ως η ελίτ του αστυνομικού σώματος, παρόλο που έχει μηδαμινές επιτυχίες στο ενεργητικό της».

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ματίνα Ηρειώτου. ΤΑ ΝΕΑ: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s