ΠΑΣΟΚ: «Δεν θα στηρίξουμε την υποψηφιότητα Μπαρόζο». Επιτέλους!

  • Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «ο κ. Καραμανλής δεν κατάλαβε ότι οι πολιτικές του έχουν καταδικαστεί από τους Έλληνες πολίτες». Σχετικά με την αποχή στις ευρωεκλογές, ανέφερε πως «η μη συμμετοχή είναι λάθος απόφαση». Συνάμα, δήλωσε πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Μπαρόζο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Ο πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις εκλογές και δεν κατάλαβε ότι οι πολιτικές του έχουν καταδικαστεί από τους Έλληνες πολίτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις «επίσημες διαρροές», τις οποίες διαβάζει, όπως είπε, καθώς δεν υπήρξαν δηλώσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου. Ερωτηθείς αν πέρασε ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας των ευρωεκλογών, όπως τον είχαν προσδιορίσει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος είπε ότι «είναι ξεκάθαρο και σε αυτό συμφωνούν όλα τα στελέχη πως καταδικάστηκε απολύτως η πολιτική της κυβέρνησης».

«Θέλετε να το πείτε δημοψήφισμα; Θέλετε να το πείτε κάτι άλλο;», ρώτησε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν σχολίασε, κατά την πάγια τακτική του να μην σχολιάζει δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ερώτηση για σχετική περί του «δημοψηφίσματος» αποστροφή του Ευ. Βενιζέλου και επαναλαμβάνοντας την πλήρη συμφωνία όλων των στελεχών του Κινήματος για το «ξεκάθαρο αποτέλεσμα των εκλογών» σε σχέση με την κυβερνητική πολιτική.

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ εκτιμά πως η ΝΔ μπορεί να καλύψει την διαφορά εφόσον ο πρωθυπουργός προχωρήσει σε αλλαγές, ο Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το μήνυμα των εκλογών είναι να προχωρήσει σε αλλαγή διακυβέρνησης και αντιμετώπισης της ανομίας, σταματήματος χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και απάντησης στο κλείσιμο της Βουλής» και πρόσθεσε ότι «φοβάμαι πως από αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή πορείας».

Σε ό,τι αφορά στην ερώτηση αν επικροτήθηκαν οι προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος είπε ότι «τα πολιτικά αποτελέσματα διαμορφώνονται από αυτούς που ψηφίζουν» και υποστήριξε ότι «το πραγματικό ποσοστό της αποχής είναι 36%». Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η επίκληση της αποχής για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων είναι υπεραπλούστευση, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται και σε όσους απείχαν.

Κληθείς να σχολιάσει τις βαρύτατες επικρίσεις του Θ. Πάγκαλου για όσους απείχαν, ο  Παπακωνσταντίνου είπε ότι «τιμούμε όσους ψήφισαν» πρόσθεσε ότι «η πραγματικότητα είναι πολυσύνθετη» και τόνισε ότι «η μη συμμετοχή είναι λάθος απόφαση». Ερωτηθείς για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είπε ότι «αυτό θα γίνει από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα συνεχίσει την προγραμματική του αντιπολίτευση εξειδικεύοντας το πρόγραμμά του».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ – ΛΑΟΣ στις εθνικές εκλογές, αφού εκτίμησε ότι οι εκλογές είναι πολύ πιθανό να μην αργήσουν, είπε ότι η συνεργασία αφορά τους ίδιους και επισήμανε ότι «σε ορισμένα ζητήματα, όπως τα εθνικά και το μεταναστευτικό ο ΛΑΟΣ έχει πάρει συγκεκριμένη θέση».

  • Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Μπαρόζο

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup και του Ecofin είπε ότι «ο κ. Αλμούνια ανακοίνωσε αυτά που έπρεπε να ακούσουμε από τον υπουργό Οικονομίας, δηλαδή την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να πάρει πρόσθετα φορολογικά μέτρα.» Είπε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ ερωτούσε σχετικά επί πάρα πολύ καιρό χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση, ενώ διατυπώνοντας την θέση του κόμματος είπε ότι «δεν πρέπει το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής να πέσει στην μέση ελληνική οικογένεια και τα φτωχότερα στρώματα».  Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι είναι «ανέφικτος ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 3% μέχρι το 2010 και δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει διότι θα βαθύνει ακόμα περισσότερο την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.»

«Σε περίοδο μηδενικής ανάπτυξης δεν κάνεις τέτοιες προσαρμογές, γιατί έτσι επιβαρύνεις ακόμα περισσότερο την κατάσταση της μέσης ελληνικής οικογένειας και των εργαζόμενων», πρόσθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου. Αναφερόμενος στη μείωση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 12% και του δείκτη εξαγωγών κατά 20%, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η κυβέρνηση έχει ως αποκλειστικό της μέλημα την δημοσιονομική προσαρμογή αλλά όχι την ανάπτυξη».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την σημερινή υπό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Οικονομίας του Κινήματος και συνδέοντας κατ’ αρχήν το εκλογικό αποτέλεσμα με την κυβερνητική οικονομική πολιτική, είπε ότι «η νίκη του ΠΑΣΟΚ ήταν μεγαλύτερη εκεί όπου υπάρχουν κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης», ενώ πρόσθεσε ότι «η οικονομία θα καθορίσει την πολιτική ατζέντα».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε συγκεκριμένες πολιτικές και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει φερέγγυα πρόταση που συνίσταται στην ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, στήριξη των ασθενεστέρων και στροφή προς την «πράσινη ανάπτυξη».

«Το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς διαφωνούμε με αυτά που πρεσβεύει, ενώ εξ άλλου ήταν αποτυχημένη και η πρώτη θητεία του», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος.

Ερωτηθείς αργότερα είπε ότι διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών ωστόσο «δεν ευνοούν οι συσχετισμοί την υποβολή μιας εναλλακτικής υποψηφιότητας». Αναφερόμενος στην επικείμενη υπογραφή συμφωνίας για την λαθρομετανάστευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών με την Λιβύη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ διερωτήθηκε «που βρίσκεται η Ελλάδα, γιατί είναι απούσα και γιατί δεν ενεργοποιείται η συμφωνία που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με την Τουρκία για το ζήτημα αυτό, αλλά και γιατί δεν εντάσσεται η συμφωνία αυτή στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

«Δεν είναι λειτουργία σοβαρού υπουργού αυτή. Από πότε η πολιτική για τέτοια ευαίσθητα ζητήματα γίνεται από την τηλεόραση;», διερωτήθηκε ο Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις εξαγγελίες Μεϊμαράκη για μείωση της στρατιωτικής θητείας στο στρατό ξηράς. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για ενδεχόμενη «κουμπαριά» μεταξύ του Χ. Καραβέλα και της Μαριέττας Γιαννάκου είπε ότι «δεν γνωρίζω, δεν θέλω να το χρησιμοποιήσω στην πολιτική αντιπαράθεση».

Σε σχέση με τις δηλώσεις Καραβέλα ότι φυγοδίκησε για να μην γίνει αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο κομμάτων, είπε ότι «όλοι θα θέλαμε να υπάρχει μια Δικαιοσύνη χωρίς αμφιβολίες», πρόσθεσε ότι «έχει γίνει κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης» και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης καθαρών σχέσεων μεταξύ πολιτικής και Δικαιοσύνης με την τελευταία ανεπηρέαστη να κάνει την δουλειά της.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s