ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τόσοι λεφτάδες και δεν μπορούν να φτιάξουν ένα γήπεδο!

  • Νέα εμπόδια για το γήπεδο

  • Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική»

Το σκωτσέζικο ντους συνεχίζεται, αναφορικά με τις εξελίξεις στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Μετά τα πρώτα θετικά δείγματα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έρχεται η εταιρία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» να προτάξει νέα εμπόδια.

Με ανακοίνωσή της, τονίζει ότι χορήγηση της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων στον Παναθηναϊκό προκαλεί αισιοδοξία για την υλοποίηση του Νόμου Διπλής Ανάπλασης αλλά υπενθυμίζει πως το μεγάλο μέρος του γηπέδου πρόκειται να χτιστεί στο οικοδομικό τετράγωνο 45, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από την εταιρία στον Δήμο Αθηναίων.

Πιο απλά, η εταιρία προειδοποιεί ότι αν δεν προχωρήσουν τα έργα στο εμπορικό κέντρο στο Βοτανικό, η έκταση θα επιστρέψει στην εταιρία, κάτι που σημαίνει ότι το γήπεδο θα βρεθεί και πάλι στον αέρα. Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

Η χορήγηση στον Παναθηναϊκό της άδειας εκσκαφών και αντιστηρίξεων για την κατασκευή του γηπέδου του στο Ο.Τ.45 στο Βοτανικό δημιουργεί αισιοδοξία για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης. Κατ’ εφαρμογή του Ν. 3481/2006, η «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» προέβη:

– στη δωρεάν παραχώρηση προς το Δήμο Αθηναίων του μεγαλύτερου μέρους της ιδιοκτησίας της στο Ο.Τ.45, προκειμένου να χωροθετηθεί το γήπεδο του ΠΑΟ,

– στην κατεδάφιση όλων των επικειμένων βιομηχανικών κτιρίων, επιφανείας 110.000,00 τ.μ. και

– στην ανέγερση στο Ο.Τ.45α κτιρίου της, κατασκευασμένου κατά ποσοστό περίπου 70%. Οι εργασίες κατασκευής του κτιρίου διεκόπησαν την 4η Δεκεμβρίου 2008, λόγω της επιβληθείσης από το Συμβούλιο της Επικρατείας αναστολής. Για τις εκτελεσθείσες μέχρι τη διακοπή εργασίες, περιλαμβανομένης και της δαπάνης για την αγορά των ιδιοκτησιών ΕΤΜΑ-ΕΛΛΑΤΕΞ, η Πειραιώς Real Estate έχει πιστοποιήσει συνολικό ποσό δαπάνης Ευρώ εκατόν πενήντα τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων είκοσι χιλιάδων (€154.420.000,00).

Η «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην υλοποίηση της μεταφοράς του γηπέδου στο Βοτανικό και συνακόλουθα στην απόδοση σε κοινή χρήση της εκτάσεως της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3481/2006 στο Ο.Τ.45α που παραμένει στην ιδιοκτησία μας, αποτελούσε και αποτελεί το δικαιοπρακτικό θεμέλιο για την παραχώρηση, κατά τα άνω, της έκτασης στο Δήμο Αθηναίων, καθώς και για την κατεδάφιση των επικειμένων κτιρίων.

Τυχόν ανατροπή του δικαιοπρακτικού αυτού θεμελίου, θα σημαίνει αναπότρεπτα την επιστροφή της έκτασης επί της οποίας θα ανεγερθεί το γήπεδο στην ιδιοκτησία μας, καθώς και τη γέννηση αξιώσεων αποζημίωσης για κάθε περαιτέρω ζημία. [e-tipos.com, Τρίτη, 21.04.09]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s