Ποιος σκότωσε τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καραδήμα;

«Θα τους θάψω ζωντανούς! Και θα χορεύω πάνω στον τάφο τους!» Η Βιβή, αδελφή του ηθοποιού Κώστα Καραδήμα, δηλώνει πεπεισμένη πως ο θάνατος του αδελφού της είναι ανθρωποκτονία! Μάλιστα, δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει ακόμη και σε εκταφή της σορού, σε περίπτωση που χρειαστεί εκτενέστερη εξέταση, ενώ κάνει λόγο και για μάρτυρα-κλειδί, ο οποίος εξαφάνισε το προφίλ του από το Ιντερνετ δύο ημέρες μετά το θάνατό του.

«Ηταν καλό παιδί ο Κωνταντίνος και πολύ αγαπητός. Θα έφτανε πολύ ψηλά μια μέρα. Δεν του άξιζε αυτό. Πιστεύω ότι κάποιο φίλο του πήγε να βοηθήσει σε ραντεβού κανονισμένο και του χορήγησαν κάτι. Δηλητήριο μάλλον. Αυτό πιστεύει και η αστυνομία. Ετσι μου είπαν. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να μάθουμε» λέει.

Ο κολλητός φίλος και συνάδελφος του 32χρονου ηθοποιού, Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης, είχε μιλήσει αποκλειστικά στην «Espresso», αποκαλύπτοντας την τραγική ιστορία του ανθρώπου που ήταν στα αζήτητα του νεκροτομείου για τρεις ημέρες. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης αρχικά έδειχνε θάνατο από παθολογικά αίτια. Τώρα η αδελφή του, Βιβή Καραδήμα, δηλώνει πως τον σκότωσαν, διευκρινίζοντας πως ο άτυχος άνδρας εγκαταλείφθηκε σε ένα απόμερο στενό πίσω από το «Τζάνειο» (το οποίο δεν εφημέρευε εκείνο το βράδυ). Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του αποθανόντα εστάλη ήδη για ψηφιακή επεξεργασία στα εγκληματολογικά εργαστήρια. «Εξετάζονται και τα κινητά τηλέφωνα του αδελφού μου που εξαφανίστηκαν μαζί με την ταυτότητά του. Θα μάθουμε με ποιους συνομιλούσε γενικότερα και με ποιους επικοινώνησε το βράδυ που πέθανε. Σύντομα θα βρεθούν οι… μάγκες! Θέλανε να μείνει στα αζήτητα ο αδελφός μου. Να καταλήξει σε ένα πηγάδι. Δεν ήξεραν όμως ότι υπήρχε μια αδερφή πίσω που θα το έψαχνε!»

 • Πώς ήταν οι σχέσεις του αδελφού σας με την οικογένεια το τελευταίο διάστημα;

Πολύ καλές. Τον αγαπούσαμε πολύ. Ηταν η ζωή μας όλη ο Κωνσταντίνος. Ως άνθρωπος ήταν μυστικοπαθής. Δεν ανοιγόταν εύκολα. Πάντα έτρεχε για τους άλλους, ενώ εκείνος δεν ήθελε να κουράζει κανέναν.

 • Σας μιλούσε για τα προσωπικά του; Είχε κάποια σχέση;

Είχε μια σχέση πριν κάποιους μήνες με κάποια κοπέλα. Στη συνέχεια, χώρισε, αλλά δεν ήταν πληγωμένος. Πέρναγε καλά.

 • Τον προβλημάτιζε κάτι τον τελευταίο καιρό;

Ηταν λίγο μελαγχολικός, αλλά πιστεύω ότι αυτό είχε να κάνει περισσότερο με την αδερφή μας (η αδερφή τους νοσηλευόταν σε κέντρο αποκατάστασης έπειτα από σοβαρό τροχαίο που είχε το καλοκαίρι). Βέβαια μπορεί και να τον απειλούσε κάποιος και να μη μου το είχε πει.

 • Πηγαίνει κάπου το μυαλό σας;

Πιστεύω ότι είχε κανονισμένο ραντεβού. Μπορεί να πήγε να βοηθήσει κάποιον φίλο του. Μάλλον κάτι του έδωσαν χωρίς να το αντιληφθεί. Οχι ναρκωτικά. Δηλητήριο ή κάτι άλλο ισχυρό. Περιμένουμε τις τοξικολογικές. Αν τον δηλητηρίασαν, δεν μπορεί να το δείξει η νεκροτομή. Η ιατροδικαστής δεν μου έδωσε την ιατροδικαστική έκθεση. Δεν ξέρω γιατί. Αλλά από ό,τι είδα, δεν ήταν «χτυπημένος», δεν είχε μώλωπες. Τη ζημιά έκανε αυτό που του έδωσαν! Οταν μπήκα στο νεκροτομείο, με το ζόρι τον γνώρισα από το πρήξιμο. Είπα δεν είναι ο αδελφός μου αυτός! Επρεπε να τον γυρίσουν για να δω την ελιά στην πλάτη του για να σιγουρευτώ. Στις φωτογραφίες που είδα, το στομάχι του δεν υπήρχε. Πώς ανοίγει ένα καρπούζι; Ετσι άνοιξε. Είναι δυνατόν; Οταν ο άνθρωπος πάθει γαστρορραγία δεν πεθαίνει. Το προλαβαίνει. Και πες ότι βρισκόταν στον Πειραιά, σε κάποιο φιλικό σπίτι κι έκανε αιμόπτυση. Γιατί δεν κάλεσαν το 166 ή την Αμεσο Δράση; Τι φοβήθηκαν; Και δεν πρέπει να ήταν ένας. Από τρεις μέχρι πέντε πιστεύω πως ήταν. Τόσοι χρειάζονται, από τρία μέχρι πέντε άτομα, για να τον κουβαλήσουν. Τον σκότωσαν και μετά τον άφησαν πίσω από το «Τζάνειο». Αν ο Κωνσταντίνος ξεκινούσε να πάει μόνος του στο νοσοκομείο, επειδή ένιωθε αδιάθετος, θα πήγαινε σε νοσοκομείο που δεν εφημέρευε; Θα τους βρούμε όμως! Η αστυνομία βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο!

 • Ακούστηκε ότι ο Κώστας βρέθηκε δεμένος και με χαρτιά στο στόμα…

Αυτό δεν ισχύει. Απλά υπήρχε ένα χαρτομάντιλο στο στόμα του. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε -ούτε εμείς ούτε η Ασφάλεια- γιατί δεν ήταν στο χέρι του, αλλά μέσα στο στόμα. Πάντως δεν ήταν δεμένος, γιατί είδα φωτογραφίες από τη σορό του. Τα κινητά του γιατί εξαφανίστηκαν, ενώ χτυπούσαν κανονικά μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ; Και την ταυτότητα γιατί την πήραν;

 • Ποιοι έχουν δώσει καταθέσεις στην αστυνομία;

Καθημερινά γίνονται καταθέσεις στην Υποδιεύθυνση του Πειραιά. Φίλοι και γνωστοί, όλοι θα περάσουν. Υπάρχει και ένας που μάλλον είχε ραντεβού μαζί του εκείνο το βράδυ. Ο συγκεκριμένος δύο μέρες μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου έσβησε το προφίλ του από το Internet. Γιατί το έκανε; Θα μας τα πει όλα και αυτός μόλις δώσει κατάθεση. Η αστυνομία έχει στα χέρια της τα στοιχεία του. Τον παίρνουν τηλέφωνο και είναι απενεργοποιημένο. Αν δεν απαντήσει σήμερα, αύριο θα δοθεί εισαγγελική εντολή για τον εντοπισμό του.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ESPRESSO, 31/03/2009


Τι βρήκε η ιατροδικαστής και που ψάχνει η αστυνομία

Μεγάλες αμφιβολίες και σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν επειγόντως από τις προανακριτικές αρχές, ώστε να αποκαλυφθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ξεψύχησε στη σκοτεινή πίσω πόρτα του Τζάνειου νοσοκομείου ο 30χρονος ηθοποιός Κωνσταντίνος Καραδήμας, φέρνει στη δημοσιότητα η «Espresso». Το κρίσιμο πεντάλεπτο από τη 1.40 μέχρι τη 1.45 το ξημέρωμα της Κυριακής 15 Μαρτίου, την ώρα που κόπηκε για ανεξήγητους ακόμα λόγους το νήμα της ζωής του ηθοποιού που συμμετείχε στον «Καρυωτάκη», φαίνεται ότι κρύβει ένοχα μυστικά που τα σκέπασε το πυκνό σκοτάδι στα απόμερα μονοπάτια του Πειραιά. Η ιατροδικαστική εξέταση, χωρίς τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, δεν ρίχνει φως στις πραγματικές αιτίες θανάτου και κάποια μισόλογα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά πυκνώνουν το μυστήριο σε ένα κίτρινο φάκελο με το επώνυμο του ηθοποιού, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτός.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Δήμητρα Τσακρή που διενήργησε τη νεκροτομή, ο θάνατος μετά την μακροσκοπική εξέταση δείχνει πνευμονικό οίδημα που πιθανόν να δημιουργήθηκε από ισχαιμικού τύπου αλλοίωση του μυοκαρδίου. Διαπιστώθηκε επίσης εικόνα γαστρορραγίας, χωρίς η ιατροδικαστής να έχει γνώση κάποιου προηγούμενου ιατρικού ιστορικού του εκλιπόντος. Η κυρία Τσακρή ομολογεί και η ίδια ότι δεν είναι ξεκάθαρες οι συνθήκες υπό τις οποίες μπορεί να πέθανε ο ηθοποιός, εάν δεν έρθουν στα χέρια της οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Από την πλευρά της, η Ασφάλεια του Πειραιά κατ’ αρχάς προσανατολίζεται με τα μέχρι στιγμής ευρήματα στην απόρριψη του ενδεχομένου της εγκληματικής ενέργειας. Δεν επιβεβαιώνει κάποια «απειλητικά ή πιεστικά τηλεφωνήματα» που φέρεται να έκαναν άγνωστοι στον ηθοποιό κάποιες μέρες πριν. Κρατάει όμως μια αμφιβολία που μένει να αρθεί ή να φουντώσει και να γίνει υποψία εγκλήματος μετά τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά τηλέφωνα του Κωνσταντίνου Καραδήμα. Επίσης επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός κομματιού χαρτί στο στόμα του ηθοποιού, το οποίο αποτελεί «πειστήριο» στην προανάκριση. Πειστήριο εγκλήματος ή απόδειξη τραγικού και άδοξου τέλους από παθολογικά αίτια;

«Κακώσεις στο πτώμα δεν βρέθηκαν. Το χαρτί στο στόμα πιθανόν να χρησιμοποιήθηκε από το θύμα για να συγκρατήσει το αίμα, λόγω των αιμοπτύσεων από την αιμορραγία που είχε. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση που να μας οδηγεί και να μας προσανατολίζει σε σκέψεις ανθρωποκτονίας» απαντούν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά. «Ομως για εμάς ο φάκελος είναι ακόμα ανοιχτός» προσθέτουν. Για ποιο λόγο; Τι περιμένουν; Μήπως τα τηλεφωνήματα χωρίς όνομα που αναζητούν ταυτότητα;

One comment on “Ποιος σκότωσε τον ηθοποιό Κωνσταντίνο Καραδήμα;

 1. ΕΛΛΗΝΕΣ
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
  ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ
  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ
  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
  ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2009 ΩΡΑ : 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ

  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
  ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
  ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ
   ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
  ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

  ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6930 304 442

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s