Ένας κοιμισμένος πρωθυπουργός!

Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Δεν πρέπει να μας  μπερδεύουν οι φωτογραφίες και οι τηλεοπτικές καλύψεις  του περιπάτου στην Ευρώπη. Ο Καραμανλής  περιφερόταν στις Βρυξέλλες σαν υπνοβάτης. Αμφιβάλλω αν κατάλαβε για ποιο πράγμα συζήτησαν οι «μεγάλοι» της Ευρώπης, οι οποίοι είχαν καλέσει τους υπολοίπους για άλλοθι σε μια άτυπη συνεδρίαση κορυφής. Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των ελληνικών πολιτικών κομμάτων είναι πολύ χαρακτηριστικές έως απαισιόδοξες. Αποτυπώνουν όμως την πραγματικότητα για τον Καραμανλή που βολτάρει στην Ευρώπη δίχως να είναι σε θέση να διαπραγματευτεί οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στη χώρα μας.

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιστρέφει από τις Βρυξέλλες «όπως έφυγε, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπακωνσταντίνου. «Ανίκανος να διεκδικήσει ο πρωθυπουργός», λέει ο ΣΥΝ, «κατάντησε την Ελλάδα να επαιτεί, αντί να απαιτεί» λέει ο ΛΑΟΣ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Καραμανλής πήρε μαζί του στις Βρυξέλλες τα δραματικά στοιχεία της κατάρρευσης του προϋπολογισμού του 2008, στοιχεία που μέχρι πριν από μερικές μέρες έκρυβε από τους Έλληνες πολίτες. Επιστρέφει όπως έφυγε, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο για τη χώρα, χωρίς αξιοπιστία για αυτά που θα έπρεπε να διεκδικήσει η χώρα μας». «Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κρίση μόνο με περιοριστικές πολιτικές. Χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές, αναπτυξιακό στίγμα, πολιτικές που να ενισχύσουν το εισόδημα του πολίτη και να επενδύουν στο μέλλον. Και πάνω από όλα χρειάζεται αξιοπιστία, την αξιοπιστία που η σημερινή κυβέρνηση απλώς δεν διαθέτει» κατέληξε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s