Ποιους βολεύει η πολιτική του οδοστρωτήρα;

Διάβαζα πρόσφατα το κύριο άρθρο της «Καθημερινής» που αναφερόταν στο επίπεδο του πολιτικού λόγου, κι έγραφε ότι «έχει δυστυχώς εκφυλισθεί». Σε γενικές γραμμές κι εγώ θα έλεγα το ίδιο. Όμως χρειάζεται πολλή προσοχή διότι η ισοπέδωση των πάντων είναι μια φασιστική τοποθέτηση. Ποιος εκφυλίζει τον πολιτικό λόγο; Είναι ανάγκη να είμαστε σαφείς και ακριβείς όταν μιλάμε γενικόλογα.

Παλαιότερα -σημείωνε η «Κ»- οι πολιτικές διαφωνίες είχαν συνήθως σοβαρό αντικείμενο και συχνά εκφράζονταν από προσωπικότητες της πολιτικής. Στις μέρες μας οι πραγματικές προσωπικότητες σπανίζουν στο Κοινοβούλιο και έχουν αντικατασταθεί από τις τηλε-προσωπικότητες, τους πολιτικούς που ανέδειξαν τα παράθυρα του ελληνικού τηλεοπτικού καφενείου. Αυτό δυστυχώς το φαινόμενο το πληρώνουμε όλοι μας όσο διασκεδαστικό και αν φαίνεται μερικές φορές. Δικαιολογημένα ο πολίτης αισθάνεται πως παρακολουθεί κακόγουστο πολιτικό θέατρο και όχι σοβαρό διάλογο για τα δικά του, μεγάλα, προβλήματα. Γι’ αυτό είναι καιρός να επιβραβεύουμε, ως πολίτες, τα έργα και όχι τα πολλά λόγια.

Πολύ ωραία λόγια. Όμως η «Κ» αναφέρεται στους σημερινούς πολιτικούς και με δυο-τρεις κουβέντες τους απαξιώνει. Υπάρχουν και καλοί, υπάρχουν και κακοί. Υπάρχουν και τυχοδιώκτες,υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που ξέρουν γιατί έγιναν βουλευτές. Ωστόσο, στο «κακόγουστο πολιτικό θέατρο» που λέει ότι προφανώς «παίζουν» οι σημερινοί πολιτικοί, συμμετέχουν όλοι. Δηλαδή, κυρίως τα μέσα ενημέρωσης είναι εκείνα που κρατάνε το φανάρι για να παίζουν οι πολιτικοί το κακόγουστο θέατρο! Η «Κ» θα πρέπει να δεχτεί ότι το ΠΑΣΟΚ έκανε άπειρα ΕΡΓΑ, αλλά δεν «επιβραβεύτηκε» από τους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν τα μεγάλα ψέματα του Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας. Και τώρα οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη τους. Αποδείχτηκε ότι «πολλά λόγια» λένε αυτοί της ΝΔ και ιδιαίτερα ο Καραμανλής που λέει και πολλά αλλά και ΠΑΧΙΑ λόγια. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχω την εντύπωση ότι τα τελευταία πέντε χρόνια που κυβερνάει τη χώρα ο εσμός των ανίκανων της ΝΔ, προσπάθησαν να συγκρατήσουν τα πράγματα για να μην πάρουν κακή τροπή. Και βέβαια πρέπει να παραδεχτούμε ότι το ΠΑΣΟΚ οργανώθηκε σε νέες βάσεις, ο πρόεδρός του απέκτησε εμπειρία και νομίζω ότι κινείται πλέον με περισσότερη άνεση και σε λίγο θα φτάσει και θα ξεπεράσει και τον Καραμανλή στις στημένες δημοσκοπήσεις για το ποιος είναι «καταλληλότερος» για πρωθυπουργός.

Έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πώς συμπεριφέρονται τα στελέχη της ΝΔ στα μέσα ενημέρωσης. Σπανίως άφηναν τους Πασόκους να μιλήσουν. Μόλις αρχίσουν να μιλάνε, δεν λένε να σταματήσουν. Όταν ο λόγος δοθεί στους Πασόκους, αυτοί συνεχώς διακόπτουν και πάει λέγοντας. Θέλω να πω ότι δημιουργείται ένα κακό κλίμα και ο θεατής, ο πολίτης, λέει «άστε στο διάολο». Η κατάσταση αυτή παραπέμπει στην ιστορία του Σαμψών με τη Δαλιδά: «Αποθανέτω μετά των αλλοφύλων»! Οι νεοδημοκράτες δεν νοιάζονται για καλούς τρόπους, δεν τους ενδιαφέρει η ομαλή εξέλιξη μιας συζήτησης. Να γίνουν μπάχαλο…

Κάτι παρόμοιο συνέβη και πριν λίγο καιρό όταν ο Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη Τύπου και το ίδιο βράδυ που κανονικά θα «παιζόταν» στα δελτία ειδήσεων, βγήκε ο γελοίος Καραμανλής να κάνει»διάγγελμα»! Προχθές ανακοινώθηκε ότι ο Παπανδρέου θα μιλήσει στην «Αθηναϊδα» και η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι ο Καραμανλής την ίδια μέρα θα μιλήσει κι αυτός σε μια κομματική εκδήλωση… Η γελοιότητα των ανθρώπων δεν έχει όρια. Είναι φυσικό ένας «τρίτος» να τγα βλέπει όλα αυτά γελοία. Ωστόσο, τι φταίει το ΠΑΣΟΚ αν η Νέα Δημοκρατία και ο Καραμανλής προσπαθούν να γελοιοποιήσουν την κατάσταση;

Κι όλα αυτά τα γράφω για να υπογραμμίσω ότι η ισοπέδωση μπορεί να βολεύει κάποιους. Όμως τα δυο μεγάλα κόμματα έχουν τεράστιες διαφορές. Κι εξάλλου, ενώ το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπερηφανεύεται για τα έργα που έχει πραγματοποιήσει, η Νέα Δημοκρατία τι μπορεί να πει; Πού είναι τα έργα της; Το μόνο που κατάφερε ήταν ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ, αποδιοργάνωση της κρατικής μηχανής, διάλυση της ελληνικής οικονομίας κ.λπ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s