Τρία χρόνια σε Ελληνοαυστραλό συγγραφέα στην Ταϋλάνδη!!!

Το διάβαζα και δεν το πίστευα. Κι όμως είναι αληθινό! Δικαστήριο της Ταϊλάνδης επέβανε ποινή φυλάκιστης τριών ετών στον Ελληνοαυστραλό συγγραφέα Χάρη Νικολαΐδη για δυσφήμηση του πρίγκιπα διαδόχου. Αρχικά η ποινή του ήταν έξι χρόνια φυλάκιση, όμως μειώθηκε στα τρία, λόγω της ομολογίας του. Η ποινή αυτή είναι και η μικρότερη που μπορεί να επιβληθεί για την κατηγορία της προσβολής της μοναρχίας, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της χώρας.

«Εύχομαι τα καλύτερα στην οικογένειά μου», δήλωσε ο 41 ετών Νικολαΐδης, καθώς αναχωρούσε από το δικαστήριο με προορισμό τις φυλακές. Ο ίδιος  δήλωσε πάντως πως ακόμη δεν γνωρίζει ποιος τον κατήγγειλε για το μυθιστόρημά του-Verisimilitude (Aληθοφάνεια)- το οποίο πούλησε μόνο 7 αντίτυπα. «Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό. Μοιάζει με εφιάλτη», τόνισε με δάκρυα στα μάτια στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον δικαστή, σε ένα σημείο του βιβλίου γίνεται αναφορά στην προσωπική ζωή ενός πρίγκιπα, που κάνει κατάχρηση της εξουσίας του. «Θα ήθελα να απολογηθώ, τρέφω μεγάλο σεβασμό στο βασιλιά της Ταϋλάνδης και δεν είχα πρόθεση να τον προσβάλω», επισήμανε ο Νικολαΐδης, προσθέτοντας πως δοκιμάστηκε σκληρά στη φυλακή, κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Ο Χάρης Νικολαΐδης επισκεπτόταν τακτικά την Ταϊλάνδη και δίδασκε αγγλικά σε πανεπιστήμιο στη βόρεια πόλη Τσιάνγκ Μάι. Παράλληλα, έγραφε άρθρα για εφημερίδες και το Ίντερνετ. Πολλοί στην Ταϊλάνδη θεωρούν τον 81ετών βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι ημίθεο. Πρόσφατα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας είχε δεσμευτεί πως θα κάνει πιο αυστηρή τη νομοθεσία για την προστασία της μοναρχίας.

Τι ήθελε κι αυτός ο ευλογημένος στην Ταϊλάνδη; Ολόκληρη Αυστραλία δεν τον χώραγε; Ας ερχόταν στην Ελλάδα, σε μια χώρα ευρωπαϊκή…

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το Θεό που είμαι Ευρωπαίος!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s