Όχι ρε, δεν γουστάρουμε τέτοια «επανάσταση»!

Σχολιάζοντας την παγκόσμια οικονομική κρίση ο «Επαναστατικός Αγώνας» αναφέρει ότι η μόνη δυνατή απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό είναι η κοινωνική επανάσταση.

«[…] Αυτή άλλωστε είναι και η ευκαιρία που προσφέρει κάθε μεγάλη οικονομική κρίση. Είναι η εποχή που κορυφώνεται η κοινωνική, πολιτική αλλά και ηθική απαξίωση απέναντι σε ένα καθεστώς που βρίσκεται στη μέγιστη παρακμή του. Είναι η εποχή που αναμένονται οι μέγιστες κοινωνικές αντιδράσεις και κοινωνικές εκρήξεις. Είναι η εποχή που μια πραγματικά αισχρή μειοψηφία ωφελείται πλέον από το οικονομικό και πολιτικό αυτό σύστημα. Είναι η εποχή που ανοίγουν οι μεγαλύτερες ρωγμές ανάμεσα στην ελίτ και τους υπερασπιστές τους από τη μια και στο μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας που μαστίζει η κρίση από την άλλη. Είναι η εποχή που δίνεται η μοναδική ευκαιρία στις επαναστατικές δυνάμεις να δράσουν προς την κατεύθυνση της επανάστασης. Στην πραγματικότητα η μόνη δυνατή απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό δεν είναι ο κρατικός παρεμβατισμός και η σοσιαλδημοκρατία, ούτε αριστερές ή κεντροαριστερές κυβερνήσεις τύπου Τσάβες, Λούλα, Μοράλες, Κορέα, Μπασελέ, αλλά η κοινωνική επανάσταση που θα ανατρέψει τον καπιταλισμό και το κράτος ως μορφή διαχωρισμένης εξουσίας από την κοινωνία…».

Και ποιος τους είπε ότι εμείς εγκρίνουμε τις πράξεις τους; Εξάλλου θα έπρεπε να έχουν μάθει από την ιστορία ότι οι επαναστάσεις εάν δεν έχουν λαϊκό έρεισμα δεν είναι επαναστάσεις… Εμείς έχουμε την έγνοια μας να ζήσουμε τις οικογένειές μας, να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της «μεγάλης οικονομικής κρίσης» και αγωνιούμε, και ιδρώνουμε και ξεϊδρώνουμε κι αρρωσταίνουμε και υποφέρουμε κι από την άλλη κάποια κωλόπαιδα κάνουν τους επαναστάτες! Όχι ρε, δεν γουστάρουμε τέτοια «επανάσταση».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s