Πόρισμα ΠΑΣΟΚ για Βατοπαίδι:9 υπουργοί με πολιτικές ευθύνες και περαιτέρω διερεύνηση

Πολιτικές ευθύνες σε εννέα νυν και πρώην μέλη της κυβέρνησης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες να αποδώσει το πόρισμα που θα εκδώσει το ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ενώ φέρεται να ζητά περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα, πράγμα που δεν πρόλαβε να κάνει η Εξεταστική Επιτροπή.

Την ίδια ώρα το κυβερνητικό στρατόπεδο, εμφανίζεται, κατά τις πληροφορίες από έγκυρες πηγές, διχασμένο ως προς την απόδοση πολιτικών ευθυνών σε μέλη της κυβέρνησης. Τα μέλη της κυβέρνησης στα οποία το ΠΑΣΟΚ θα αποδώσει «σκληρές πολιτικές ευθύνες» είναι οι κ.κ Ρουσόπουλος, Κοντός, Μπασιάκος, Δούκας Μπέζας Βουλγαράκης, Κιλτίδης, Μαγγίνας και Αλογοσκούφης.

Στο πόρισμα που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα αναμένεται να ζητηθεί η περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης γιατί υπάρχουν πτυχές οι οποίες λόγω στενότητας χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να διερευνηθούν από την Εξεταστική Επιτροπή σε βάθος και να φωτιστούν όλες οι παράμετροι του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου το οποίο συγκλονίζει τη χώρα.

Πρόκειται για νέα στοιχεία που προέκυψαν στη διάρκεια της λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής, αλλά η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση δεν κατέστη δυνατή εξαιτίας των στενών χρονικών περιθωρίων.

Για παράδειγμα ένα μεγάλο ζήτημα που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης είναι η διακίνηση τεράστιων αδήλωτων ποσών προς άγνωστους αποδέκτες, τα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε αυτές τις παράνομες συναλλαγές. Τα στοιχεία που προέκυψα στην Εξεταστική Επιτροπή δείχνουν παράνομη διακίνηση χρημάτων με άγνωστους προ το παρόν αποδέκτες, πράγμα που, είναι αναγκαίο να διερευνηθεί.

Εξάλλου, όπως υποστηρίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διερεύνηση του σκανδάλου δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά για ενδεχόμενη συγκάλυψη, γιατί η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται μία τέτοια εξέλιξη και το πολιτικό σύστημα δεν την αντέχει [«Ημερησία, » Online 11:56]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s