ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση δίνει άλλοθι να μην μειωθούν τα επιτόκια

«Η κυβέρνηση δίνει άλλοθι στις τράπεζες να μη μειώσουν τα επιτόκια» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας σημερινή, «απαξιωτική» όπως τη χαρακτήρισε, δήλωση του κ. Αντώναρου για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη μείωση των τραπεζικών επιτοκίων.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, δίνει άλλοθι να μη μειωθούν τα επιτόκια στις κάρτες και στα καταναλωτικά δάνεια και μάλιστα το κάνει αυτό την ημέρα που το «euribor», το οποίο είναι επιτόκιο αναφοράς σε πολλά δάνεια, βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών. Αυτή, πρόσθεσε, είναι η πολιτική της κυβέρνησης για να βοηθήσει τον Έλληνα δανειολήπτη.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθύμισε εξάλλου ότι η σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τα επιτόκια περιλαμβανόταν στο άρθρο 4 της πρότασης νόμου που υπέβαλε και η οποία διάταξη είχε θεωρηθεί ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση για την προστασία των καταναλωτών, από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος εξάλλου στις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία και την ελληνική, τόνισε ότι η έκθεση επιβεβαιώνει ότι η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε ύφεση. Πρόσθεσε ότι σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για στήριξη των εισοδημάτων, ενώ στην Ελλάδα απέναντι στην κρίση, «έχουμε μια κυβέρνηση άφωνη, άβουλη, παράλυτη, χωρίς ιδέες, χωρίς σχέδιο και χωρίς πρωτοβουλίες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις τιμές του ρεύματος, υπενθυμίζοντας την χθεσινή ανακοίνωση της ρωσικής εταιρίας Gazprom η οποία ανακοίνωσε μείωση των τιμών του φυσικού αερίου για το 2009.

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε τις ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες να περάσουν στους καταναλωτές τη μείωση των τιμών στην ενέργεια. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναρωτήθηκε κατόπιν αυτών τι κάνουμε στην Ελλάδα και ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και για την ΔΕΗ.

Ειδικότερα για την ΔΕΗ ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι: «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε ένα θέατρο παραλόγου όπου έχουν διανεμηθεί οι ρόλοι του καλού και του κακού αλλά στο τέλος αυτός που πληρώνει είναι ο καταναλωτής».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s