Αυξήση 5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2009 λόγω ρήτρας καυσίμων!

Είναι τρελοί οι άνθρωποι! Θα μας πεθάνουν… Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μειώσεις 1,5 έως 2% τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου με την εφαρμογή της ρήτρας καυσίμων προέβλεψε με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος (στη φωτογραφία). Απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί αυξάνονται τα τιμολόγια ενώ μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι οι τιμές φυσικού αερίου ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου με υστέρηση 3 έως 6 μηνών, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα της εφαρμογής ρήτρας καυσίμων θα είναι ουδέτερο για τη ΔΕΗ.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόταση του για εφαρμογή μίας ακόμη ρήτρας στα τιμολόγια του ρεύματος από το 2009, (ρήτρας ρύπων), η οποία θα καλύπτει το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο για το 2008 υπολογίζεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ, κόστος που όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος θα επιβαρύνει τη ΔΕΗ.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις σχέσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με την ηγεσία του ΥΠΑΝ, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι η συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης είναι καθημερινή και η πολιτική ηγεσία τείνει ευήκοον ους στις προτάσεις της ΔΕΗ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις κάνει όλες δεκτές.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s