Προβλήματα στις μετακινήσεις την Τετάρτη λόγω απεργίας

Δύσκολη θα είναι η προσεχής Τετάρτη για το επιβατικό κοινό, καθώς οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα γίνουν μετ΄ εμποδίων, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ για ορισμένες ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ, η Ολυμπιακή και τα ΕΛΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση σε αυτές τις συγκεκριμένες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Ειδικότερα, τα τρένα του ΟΣΕ θα ακινητοποιηθούν για 24 ώρες, καθώς οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην απεργία. Σύμφωνα με τον ΟΣΕ θα εκτελεστούν μόνο τα δρομολόγια των λεγόμενων «Κοινωνικών Αναγκών», ενώ θα επηρεαστούν και ορισμένα δρομολόγια αύριο και την Πέμπτη. Πλήρως ακινητοποιημένοι για 24 ώρες θα παραμείνουν επίσης οι συρμοί του Μετρό και του Προαστιακού.

Στα υπόλοιπα ΜΜΜ και συγκεκριμένα, στον ΗΣΑΠ, στα Τρόλεϊ και στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν δύο τρίωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Προβλήματα, όμως θα αντιμετωπίσουν και οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν την Τετάρτη με την Ολυμπιακή, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτήν θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία με αποτέλεσμα να εκτελεστεί μόνο μία πτήση ανά προορισμό, στο εσωτερικό, και ανά χώρα στο εξωτερικό. Ήδη η Ολυμπιακή ανακοίνωσε ότι ματαιώνει 100 σκέλη πτήσεων για την προσεχή Τετάρτη.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι ξεκινούν καμπάνια ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το θέμα της πώλησης της θυγατρικής του Οργανισμού Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s