ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΑΪΛΑΚΗΣ: Εθεσε εαυτόν στη διάθεση της ΝΔ…

Μετά τη διαγραφή του από την ΚΟ ο Στ. Δαϊλάκης δήλωσε ότι θα πράξει ό,τι του ζητήσει το κόμμα

Με δηλώσεις του έξω από τη Βουλή ο διαγραφείς από τον Κ. Καραμανλή βουλευτής Δράμας, Στ. Δαϊλάκης, επέμεινε στο αίτημα του για παραίτηση των Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Αγγέλου δηλώνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος είναι «Καραμανλικότερος του Καραμανλή» λέγοντας χαρακτηριστικά «πρώτα θα φύγει ο Καραμανλής και μετά εγώ». Eυχήθηκε η «θυσία» του να θέσει και πάλι σε κίνηση την κυβερνητική μηχανή. Οπως εξήγησε, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έδωσαν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ, τον ανάγκασαν να δημοσιοποιήσει τις απόψεις του, παρά την προειδοποίηση Καραμανλή. Επίσης, ζήτησε συγνώμη από τον λαό διότι η κυβέρνηση δεν έλυσε προβλήματα.

Τη θέση του, σε περίπτωση παραίτησης, καταλαμβάνει ο Σταύρος Παπαδόπουλος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ν.Δ. είναι κυριολεκτικά οριακή καθώς εξασφαλίζεται από έναν μόνο βουλευτή.

Τις εξελίξεις δρομολόγησε η τηλεοπτική εμφάνιση τη Δευτέρα του κ. Δαϊλάκη, κατά την οποία ο βουλευτής επέκρινε το Θοδωρή Ρουσόπουλο αλλά και το διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου. Ακολούθησε μπαράζ τηλεφωνικών επαφών των επιτελών του Μεγάρου Μαξίμου και το ζήτημα που προέκυψε εξετάστηκε σε σύσκεψη το πρωί της Τρίτης όπου ελήφθησαν οι σχετικές αποφάσεις με βάση το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης του βουλευτή.

Ο κ. Σταύρος Δαϊλάκης, καλεσμένος στο τηλεοπτικό κανάλι Extra υποστήριξε συγκεκριμένα ότι «το πρόβλημα υπάρχει στους συγκατοίκους του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Αγγέλου και -εν μέρει- στον Γ. Ανδριανό. Έχουμε το καλύτερο άλογο, τον Καραμανλή, και αυτοί, οι σταβλάρχες, δεν το αφήνουν να τρέξει. Είναι άλογο ράτσας ο Καραμανλής… Δεν το αφήνουν να έρθει σε επαφή με τον κόσμο!».

Κατά τον βουλευτή Δράμας, «η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει την επικοινωνία και να ασχοληθεί με την κοινωνία», ενώ πρόσθεσε ότι «ο κόσμος της Ν.Δ. έχει μεγάλη αγωνία την οποία μου μεταφέρουν… Δεν μπορώ να διασχίσω 100 μέτρα κι έρχεται ο κόσμος και μου λέει αυτά τα πράγματα. Τόνους αγωνίας κουβαλάω εγώ και οι άλλοι βουλευτές».

Αρνούμενος ότι με τις δηλώσεις του αυτές αμφισβητεί τον πρωθυπουργό, ο κ. Δαϊλάκης πρόσθεσε: «Η Ν.Δ. χρειάζεται παλικάρια. Ο τελευταίος που θα ρίξει την κυβέρνηση είμαι εγώ. Ο Καραμανλής χρειάζεται νίντζα. Ένας τέτοιος θέλω να είμαι εγώ. Γι’ αυτό τα έβαλα με αυτούς, τον Θ. Ρουσόπουλο και τον Γ. Αγγέλου». Και κατέληξε: «Πιστεύω ότι η Ν.Δ. βρίσκεται εντός στατιστικού λάθους. Αν θα σηκώσουμε τα μανίκια και δουλέψουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Αυτό που λείπει είναι η πρακτική. Να δώσουμε πολιτικό προϊόν στον κόσμο».

Ο Σταύρος Δαϊλάκης, τραπεζικός υπάλληλος με θητεία στην Εμπορική Τράπεζα και στην Τράπεζα Κρήτης, διετέλεσε δήμαρχος Δοξάτου Δράμας καθώς και αντινομάρχης Δράμας. Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Δράμας το 2000, ενώ τον Ιούλιο του 2001 εξελέγη αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Σεπτέμβριο του 2007, κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων.

e-tipos.com, Τρίτη, 30.09.08

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s